Ghiozdane cu etichetă de nume, separate pentru băieţi şi fete, având în interior creioane grafice și colorate, penare, cutii de sandwich, caiete vocabular (pentru însemnări către părinţi) – aceste rechizite utile alcătuiesc pachetul pregătit de administrația publică județeană, în cadrul programului „Primul ghiozdan”.

În anul școlar 2019-2020, vor primi cadouri peste două mii de elevi din clasele pregătitoare. În acest scop, Consiliul Județean Covasna a alocat anul acesta un buget de 123 mii lei, iar valoarea unui pachet este de 72 de lei.

„Este mai bine să dai, decât să primești. Faptul că, în prima zi de școală, micii elevi așteaptă cu nerăbdare ghiozdanele pline cu rechizite, reprezintă cel mai mare succes și cea mai mare reușită al programului nostru. Iar cel mai tare lucru – așa cum se spune – este faptul că fiecare fată și băiat din clasele pregătitoare au ghiozdane la fel” – a spus Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Acesta a mai adăugat că bineînțeles, în afara faptului că ghiozdanele aduc bucurie pentru cei mici, acestea reprezintă un mare ajutor pentru mai multe familii. Este important pentru noi ca pe lângă triplul program de infrastructură, drumuri-poduri-spital, să derulăm programe care contribuie la bunăstarea cetățenilor județului Covasna. Un astfel de program este și programul „Primul ghiozdan”.

Ghiozdanele vor fi predate la începutul lunii septembrie directorilor instituțiilor de învățământ în cadrul primei ședințe de lucru din anul școlar 2019-2020, astfel, toți cei mici își vor putea găsi cadoul pe masă, în prima zi de școală.

 

 

Articolul precedentInvestiții majore în ultimii ani în comuna Ozun
Articolul următorPrețurile terenurilor agricole în Covasna, Harghita și Brașov, între 4.000 și 7.000 de euro/ ha