În şedinţa online, de joi, 30 aprilie, Consiliul Județean Covasna a avut pe ordinea de zi adoptarea unor hotărâri referitoare la problemele provocate de pandemia COVID-19, dar şi luarea unor decizii legate de investiții și probleme organizatorice.

În vederea achiziționării unor echipamente medicale de protecție și materiale sanitare, s-a aprobat asocierea județului Covasna, prin Consiliul Județean Covasna, cu Centrul de Transfuzie Sanguină, din Municipiul Sfântu Gheorghe. Pentru acest scop, Consiliul Județean a alocat 20.000 lei.

Suntem într-o situație specială din cauza pandemiei, de aceea trebuie să ne asumăm și sarcini suplimentare, pentru siguranța oamenilor și a condițiilor de lucru. Ministerul Sănătății ar fi trebuit să asigure dotarea cu echipamente de protecție pentru Centrul Județean de Transfuzie Sanguină, din păcate nu a făcut-o, deși aici se desfășoară o activitate care este vitală pentru tot sistemul medical. De aceea, am decis să sprijinim instituția și s-o ajutăm să creeze un mediu de lucru sigur pentru cei care lucrează acolo” – a motivat decizia Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, după ședința de Consiliu.

Consiliul Județean Covasna a mai votat alocarea a încă 1.100.000 de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe, sumă care va fi folosită pentru achiziționarea materialelor sanitare, a materialelor de protecție utilizate împotriva pandemiei, dar și pentru testele necesare, respectiv pentru extinderea capacității de stocare și furnizare a oxigenului medical.

Consiliul Județean a alocat 209.000 lei pentru cei 207 angajați care lucrează în sistemul de protecție a copilului și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Hăghig. Suma va fi utilizată pentru asigurarea testelor COVID-19 și pentru achiziționarea de îmbrăcăminte și echipament de protecție, pe lângă asigurarea celor necesare pentru personalul care se află la izolare,  în centrele rezidențiale de asistență socială, și lucrează continuu,  timp de două săptămâni la locul de muncă.

La ședința de Consiliu, Tamás Sándor a mulțumit tuturor celor care lucrează în sistemul de asistență socială și de sănătate, cerând înțelegere și răbdare din partea comunității și în perioada următoare.

În același timp, s-au luat decizii de pregătire pentru perioada de ieşire din starea de urgenţă, când Consiliul Județean Covasna va moderniza și va extinde clădirea veche a Spitalului Județean, iar în ședința  de joi s-a aprobat documentația tehnico-economică pentru această investiție. După cum se știe, în cazul Secției de boli pneumoftiziologice este prevăzută construcția unei clădiri noi, care va fi finanțată de Compania Națională de Investiții, în acest sens, consilierii județeni au aprobat nota conceptuală și tema de proiectare pentru acest obiectiv.

Articolul precedentToate scările de bloc din Sfântu Gheorghe au fost dezinfectate
Articolul următorPortalul Realitatea.NET, record de vizitatori în luna aprilie: locul 1 la nivel național în online-ul românesc