Începând de săptămâna viitoare, municipiul Sfântu Gheorghe găzduiește o expoziție inedită în aer liber, bazată evenimentele artistice contemporane realizate în mediu natural.

Proiectul „Natură contemporană” are drept scop prezentarea unor opere de artă create la evenimente artistice, care au fost realizate departe de mediul urban, în spațiul natural, și caută punctele de întâlnire dintre natură și cultura contemporană, reevaluând această relație.

Tankwa Artscape este un program internațional de rezidenţiat de artă contemporană care se realizează anual pe terenul arid al Parcului Național Tankwa Karoo din Africa de Sud. Curatorul acestuia, Leli Hoch, consideră că una dintre esențele evenimentului constă în reconstituirea comuniunii natură-artă-om, care poate fi perfect realizată în mediul natural, neatins, care încurajează reflecția internă. Expoziția în aer liber selectează din materialul documentar fascinant al operelor de artă create în anii 2018 și 2019”, transmit organizatorii evenimentului.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Asociația de Artă și Moștenire din Transilvania și Atelierul Artistic Contemporan SOARE, iar vernisajul expoziției „Natură contemporană” va avea loc miercuri, 11 decembrie, de la ora 16:00, în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, în deschiderea evenimentului va vorbi viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe,  Sztakics Éva-Judit, iar expoziția va fi deschisă de istoricul de artă Várallyay Réka.

De asemenea, în data de 14 decembrie, de la ora 10:00, va fi organizat și un atelier de lucru de artă naturală pentru tineri și adulți sub îndrumarea artistului plastic Alpár Péter.

Expoziția va putea fi vizionată până în data de 26 ianuarie 2020.

Articolul precedentSepsi SIC Sfântu Gheorghe încheie EuroCup Women cu victorie în fața suedezelor de la Lulea BBK (64-48)
Articolul următorConcurs inedit al Fundației Creștine „Diakonia”. Tinerii sunt invitați să dăruiască o discuție unui vârstnic