În luna decembrie, Fundația Creștină „Diakonia” ne invită să dăruim, și nu oricui, ci vârstnicilor. Sub sloganul „În orice colț din lume te-ai afla, există o persoană vârstnică ce te-a bucurat pe tine sau pe altcineva”, aceștia îi îndeamnă pe tineri să le ofere cadou persoanelor în vârstă pe care le întâlnesc discuții, rugându-le să-și amintească și să povestească întâmplări frumoase din viețile lor.  

Cei care vor duce „provocarea” la bun sfârșit, vor putea participa gratuit, în luna februarie a anului viitor, la gala „Spiridușul Iubirii”, care va fi organizată în Sfântu Gheorghe.

„Rolul evenimentului este de a-i oferi un cadou, în luna decembrie, unei persoane vârstnice, și de a vorbi cu aceasta pe stradă, în stații de autobuz, în gări, spitale, la biserică, în cabinetul medical, la școală, la grădiniță, la locul de muncă, în autobuz sau în tren, pe scara blocului sau chiar cu persoanele în vârstă din familie. Vizitează-ți bunicii, sau dacă nu mai trăiesc, prietenii acestora, vecinii, rudele vârstnice, fosta dădacă ori un unchi, o mătușă, sau pe cineva care a avut grijă de tine în copilărie, educatoarea, învățătoarea, profesorii de vârsta a treia, nașii de botez sau orice altă persoană vârstnică de care ești apropiat sau pur și simplu îți iese în cale”, explică reprezentanții Fundației Creștine „Diakonia”.

Înainte de discuția cu persoana pe care au ales-o, tinerii trebuie să pregătească un pachet, pe care să scrie: „Sunt un cadou. Am fost făcut pentru a-ți aduce bucurie în suflet pentru că și tu ai bucurat atât de mulți oameni de-a lungul timpului. Îți amintești? Te rog, povestește-mi o întâmplare frumoasă!”; să îl fotografieze, și să încarce poza pe pagina de Facebook a evenimentului „Dăruiește unei persoane vârstnice în luna decembrie”.

Premii constând în excursii pentru participanții la gala „Spiridușul Iubirii”

„Dacă amândoi sunteți de acord, pune o fotografie și cu cel care s-a bucurat de atenția din partea ta. În descrierea pozei, scrie pe scurt întâmplarea fericită ce ți-a fost povestită de către persoana vârstnică, pentru a ne împărtăși reciproc idei de bună dispoziție. Cei ce vor încărca fotografiile vor putea participa gratuit în luna februarie a anului 2020 la gala Spiridușul Iubirii din Sfântu Gheorghe și li se vor înmâna personal diplomele de spiriduși a-i iubirii. Celor ce nu pot ajunge, le vom trimite diplomele dacă aceștia doresc”, transmit reprezentanții Fundației Creștine Diakonia.

Potrivit acestora, tinerii pot lucra și în echipă, putând fi înscrise și grupuri formate din copii de grădiniță, elevi, colegi de muncă sau alte grupuri.

Echipele formate din elevi și copii de grădiniță vor putea câștiga în luna ianuarie o excursie extrașcolară de două zile, iar participanții care se înscriu individual pot câștiga o excursie de un weekend cu familia și persoana în vârstă căreia i-a fost dăruit cadoul.

Campania se derulează până în data de 31 decembrie 2019.

Articolul precedent„Natură contemporană” – expoziție de opere de artă ce îmbină natura și cultura, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorFOTO. Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, reabilitat cu peste 4,7 milioane lei