În ultimul an, volumul de muncă din spitalele din țară a crescut considerabil, iar pe lângă epuizare și teama constantă de infectare cu virusul SARS-CoV-2, personalul medical s-a lovit și de refuzul sau lipsa de reacție a guvernării în ceea ce privește plata anumitor drepturi salariale, în ciuda nenumăratelor proteste organizate de sindicatele din toată țara.

Și nu doar medicii, infirmierele și asistenții s-au lovit de aceste probleme. Alte categorii, precum personalul auxiliar sau administrativ, au fost neglijate sau excluse de la acordarea unor sporuri și stimulente.

Într-un interviu acordat WE RADIO managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, subliniază că munca unui instalator sau a unui electrician este la fel de importantă pentru sănătatea pacientului, mai ales când este vorba despre o defecțiune apărută într-o secție Covid-19. 

Am muncit foarte mult, mai ales în ultima perioadă, și câteodată am simțit că din punct de vedere legislativ colegilor mei nu le-a fost recunoscută munca în mod echitabil. Mă refer la sporurile și stimulentele financiare care, cred și susțin eu, au fost acordate în mod inechitabil în această perioadă. Au fost acordate doar pentru partea medicală a angajaților spitalului, părțile administrative au fost lăsate la o parte, ca și cum această activitate administrativă nu ar fi fost importantă. Munca instalatorului care trebuie să desfunde o țeavă, să rezolve o problemă de încălzire în zona Covid, sau cea a electricianului care trebuie să rezolve o problemă apărută la rețeaua electrică în Terapie Intensivă Covid, este la fel de importantă din punctul de vedere al însănătoșirii pacientului, ca și activitatea medicului, a asistentului sau a infirmierei. Partea administrativă la care mă refer a fost lăsată pe dinafară din categoria stimulentelor”, a explicat András-Nagy Róbert.

Continuarea, AICI

Articolul precedentAu fost aprobate schemele de plăți pentru anii 2021-2022
Articolul următorPrimul mall din Sfântu Gheorghe se deschide pe 18 martie