Covăsneanul Ciprian Anton, șef de misiune pentru România la Jocurile Paralimpice

Șapte sportivi români s-au calificat pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 24 august – 5 septembrie, favorit în acest an pentru medalia de aur fiind Alex Bologa (23 ani), singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere care practică Judo, dublu campion european la categoria sa și numărul 1 în clasamentul mondial la 60 kg.

Alături de el, din lotul României mai fac parte Bobi Simion (40 ani) – vicecampion european la tenis de masă, născut cu o malformație congenitală a membrelor superioare și inferioare; Octavian Tucaliuc (24 ani) – atlet nevăzător, medaliat cu bronz la săritura în lungime la grand prix-ul de la Dubai din 2017 și locul 7 mondial la aruncarea suliței; Tabița Vulturar (25 ani) – atletă în scaun rulant; dar și actualul ministru al Tineretului și Sportului, paraciclistul Eduard Novak, medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008 şi cu aur şi argint la Jocurile de la Londra 2012, și care va participa alături de colegul său, Eduard Moescu.

Totodată, în premieră pentru în istoria probei de para-tir cu arcul în România, caporalul Eugen Pătru (31 ani), membru al echipei Invictus, s-a calificat la Jocurile Paralimpice din acest an, după ce a obţinut medalia de aur la proba de recurv.

Cei 7 vor fi reprezentați de sportivul covăsnean Ciprian Anton, campion național la tenis în scaun rulant și primul antrenor de tenis în scaun rulant din România, vicepreședinte al Comitetului Paralimpic Român și, totodată, ambasador al sportului paralimpic român, anunță WE RADIO.

Suntem pe ultima sută de metri. Vom intra în carantină la Izvorani cu 14 zile înainte să plecăm la Tokyo, acolo unde vom susține o serie de antrenamente și, în paralel, vom fi testați zilnic. Ni se vor verifica temperatura, starea de sănătate, iar noi, prin intermediul unor aplicații pentru telefonul mobil va trebui să raportăm către Tokyo că suntem în regulă. Pe 18 august, împreună sportivii de la tir cu arcul şi de la atletism mă voi deplasa spre Tokyo, competiția începe în 23-24 august şi în mod normal va dura până în data de 6 septembrie când eu mă voi întoarce. Mă întorc ultimul indiferent de rezultatele sportivilor”, a declarat, pentru We Radio, Ciprian Anton.

Interviul complet, AICI

FOTO: WE RADIO

Articolul precedentÎnscrieri la Festivalul de teatru destinat regizorilor și dramaturgilor debutanți
Articolul următorCod galben de instabilitate atmosferică până la ora 22.00