Garda de Mediu Covasna l-a identificat pe bărbatul care bracona și vindea picioare de pui de baltă, acesta urmând să fie cercetat penal de către organele de poliție.

Într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook, Garda Națională de Mediu a anunţat că divizia județului Covasna a reuşit indentificarea braconierului de broaşte. Întrucât această specie este protejată prin lege în țara noastră, Garda de Mediu va înainta o sesizare către organele de urmărire penală care au competențe.

„Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Covasna a demarat un control, împreună cu reprezentanţi ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Covasna, ai IPJ Covasna – Secţia 3 Poliţie Rurală Covasna şi ai Postului de Poliţie Comandău, în timpul căruia a fost identificată persoana care comercializa broaște.

Întrucât, specia de amfibieni recoltată din zona respectivă, este specie protejată, fiind interzisă orice formă de colectare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural, în oricare dintre stadiile ciclului biologic, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Covasna va înainta o sesizare către organele de urmărire penală care au competențe, potrivit legii”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu.

Puii de baltă sunt la mare căutare în satul Comandău, un kilogram de picioruşe de broască fiind vândut cu 50-70 de lei.

Fiind o specie protejată prin lege, braconierii riscă închisoarea de la 3 luni, la un an, sau amenda penală.

 

 

 

Articolul precedent19 mc de deșeuri adunate în 2 zile, la acțiunea de curățenie din zona fostei cariere Őrkő
Articolul următorVoluntari ai Serviciului de Ajutor Maltezi din Sfântu Gheorghe, prezenți la VW 2019