Aproape 30 de voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe au participat săptămâna trecută la Vigorous Warrior 19 – VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice.

Exercițiul s-a desfăşurat în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, iar activităţile au avut loc, în mare parte, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din apropierea localității Cincu din județul Brașov, dar și la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii şi în zona Constanţa.

„A fost un eveniment foarte reușit, pentru colegi a fost ceva unic. Au fost participanți din Germania, Italia, Austria, foarte multe echipe. Noi am fost chemați să participăm la Cincu, au fost colegi specialiști, asistenți medicali și sociali care se ocupă cu sinistrați, iar ceilalți colegi voluntari au jucat rolul sinistraților. Din partea Serviciului de Ajutor Maltez au participat în total 29 de persoane, toți cu vârste peste 18 ani, persoane tinere, care fac în momentul de față voluntariat. A fost o experiență foarte mare pentru colegi, a fost ceva unic”, ne-a declarat coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Székely Róbert.

Exercițiul multinațional „Vigorous Warrior 17” are drept scop capacitatea de răspuns la un număr mare de victime ca urmare a unei operații militare, interacțiunea dintre entități medicale militare și civile, naționale, multinaționale și de drept privat, cu accent pe cooperarea civil-militară, evaluarea continuității asigurării asistenței medicale pe întreg lanțul de evacuare, precum și evaluarea capacității de răspuns în cazul unui incident biologic.

 

Articolul precedentCovăsneanul care bracona pui de baltă, identificat de Garda de Mediu
Articolul următorLocuitorii din Sfântu Gheorghe au obligaţia de a asigura curăţenia în faţa blocurilor sau caselor