Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sepsi, în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Asociaţia Amenkha, Tega SA și Woodview Movement au organizat în zilele de 12 și 13 aprilie o acțiune de curățare și colectare selectivă a gunoilului din zona fostei cariere Őrkő.

În cele două zile ale acțiunii, cei aproximativ 70 de voluntari implicați au reușit să adune 19 metri cubi de deșeuri, aceasta fiind prima acțiune dintr-o serie de evenimente destinate colectării gunoiului din zonele periferice ale municipiului Sfântu Gheorghe.

Participanților le-au fost asigurate mănuşi şi măşti de protecţie, lopeţi, saci de gunoi, sandviciuri şi apă.

„Doar sâmbătă am umplut două containere și jumătate, adică 9 metri cubi. Mulțumim pentru ajutor organizațiilor partenere, dar mai ales pentru munca în folosul comunității efectuată de locuitorii din cartierul Őrkő și de voluntarii veniți din municipiu. Vom continua în curând!”, au transmis organizatorii.

Potrivit acestora, evenimentele de igienă publică și de colectare selectivă a deșeurilor din zonele periferice ale orașului se vor repeta lunar. Programul vizează toate zonele critice din municipiu, și se va derula cu implicarea populației locale.

Foto: Facebook/Asociația GAL Sepsi

Articolul precedentPatronul Diószegi László către suporterii Sepsi OSK: „Fac apel la toată lumea să sprijine în continuare echipa”
Articolul următorCovăsneanul care bracona pui de baltă, identificat de Garda de Mediu