În data de 27.02.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu lucrători silvici din cadrul cadrul ocoalelor silvice Tălișoara și Hatod, au executat o acțiune în sistem integrat, pe raza orașului Baraolt și a comunelor  Vâlcele, Hăghig, Belin, Aita Mare, Brăduț, Bățani, Vârghiș, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

Astfel, în jurul orei 15:00, pe raza localității Ariușd, pe DC 33, au fost identificate  patru atelaje hipo încărcate cu material lemnos din specia gorun.

Cei patru bărbați care efectuau transportul nu dețineau documente de transport din care să rezulte proveniența materialelor lemnoase transportate. 

Din verificări a rezultat faptul că materialul lemnos provine de pe raza localității Ilieni, iar cei patru bărbați ar fi sustras materialul lemnos de la nivelul unei exploatări autorizate.

Polițiștii și personalul silvic au inventariat și cubat materialului lemnos, iar în baza celor constatate, s-a întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de arbori .

Polițiștii au ridicat cele 4 atelaje hipo și cantitatea de material lemnos, fiind lăsate în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Hatod până la definitivarea cercetărilor. 

Sursa: Realitatea de Covasna