Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, alături de cadre didactice, asistenți sociali și consilieri școlari din județul Covasna organizează joi, 4 octombrie, evenimentul „Împreună pentru siguranța online a copiilor”.

Întâlnirea va avea loc începând cu ora 14:00 la Liceul Tehnologic „Puskas Tivadar” din Sfântu Gheorghe, iar evenimentul „Împreună pentru siguranța online a copiilor” face parte dintr-un amplu proiect național inițiat de Organizația Salvați Copiii România, cu scopul de a promova în rândul copiilor și adolescenților utilizarea într-un mod sigur, creativ și util a internetului.

„Scopul întâlnirii este acela de a promova parteneriatul cu Organizaţia Salvaţi Copiii şi cu echipa Ora de Net, și posibilitatea de contactare a liniei de informare şi consiliere ctrl_AJUTOR, facilitând astfel creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor în mediul online.”, transmit reprezentanții IPJ Covasna.

Potrivit acestora, în luna mai a acestui an au fost organizate o serie de seminarii regionale, cu scopul de a se forma echipe locale interdisciplinare, care să contribuie la creşterea nivelului de informare în vederea prevenirii şi combaterii abuzurilor suferite de copii în mediul online.

„Întâlnirea îşi propune să aducă împreună reprezentanţi ai diferitelor grupuri locale, a căror preocupare o reprezintă, printre altele, siguranţa copiilor atât în viaţa de zi cu zi, cât și pe internet. Micii utilizatori şi tinerii postează pe reţele de socializare date personale sensibile. De multe ori, motivul din spatele situaţiilor neplăcute este lipsa de informare a utilizatorilor de Internet.”, mai transmit reprezentanții IPJ Covasna.

Ținte ușoare pentru potențialii agresori

Potrivit unui studiu al Organizației Salvați Copiii România, 81% dintre copiii care au acces la internet au publicat pe rețele de socializare poze în care li se distinge clar fața, 61% numele de familie și 59% dintre aceștia au făcut public numele școlii în care învață. Mai grav, însă, este faptul că 16% dintre aceștia afirmă că au publicat pe rețelele de socializare adresa unde locuiesc și chiar numărul de telefon, detalii care îi fac vulnerabili în fața potențialilor agresori.

Echipa locală interdisciplinară formată din reprezentanţi judeţeni ai Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului Şcolar, Casei Corpului Didactic, Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va continua activităţile din cadrul programului „Ora de Net” al Organizaţiei „Salvaţi Copiii” pentru creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor suferite de copii în mediul online.

Articolul precedentAutoritățile covăsnene caută soluții pentru protejarea digurilor
Articolul următorOpt persoane au primit terenuri gratis la Sfântu Gheorghe prin programul „Hai Acasă”