Fundația Creștină Diakonia din Sfântu Gheorghe organizează la mijlocul lunii septembrie un nou eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, care vor avea posibilitatea să fie plimbate cu motocicletele, scopul acțiunii fiind acela de a le oferi o experiență unică, plină de adrenalină. 

La fel ca în anii precedenți, o coloană de motociclete va transporta persoanele cu dizabilităţi, pornind din faţa „Casei Irisz” din Sfântu Gheorghe, pe un traseu de aproape 20 de kilometri, până în localitatea Ariuşd, unde va avea loc o slujbă religioasă, iar înainte de întoarcerea în oraș participanții vor servi câte o porție de gulaş la ceaun.

„Dragi prieteni motocicliști, voluntari, frați cu dizabilități! Suntem încântați să vă informăm că evenimentul nostru, cea de-a 5-a ediție Cea mai frumoasă zi, va fi organizat și în acest an. Persoanele cu dizabilități, dornice de aventură, care vor călători în spatele motocicliștilor se vor bucura de o experiență de neuitat și în acest an. Sensibilizarea socială este, de asemenea, un aspect important al evenimentului, deoarece contribuie la acceptarea persoanelor cu dizabilități. Vă așteptăm cu drag!”, au transmis reprezentanții Fundației Creștine Diakonia.

Ajunsă la cea de a 5-a ediție, acțiunea este organizată de Fundația Diakonia, în parteneriat cu  Asociaţia Culturală „László Ferenc” din Ariuşd şi cofinanţată de Fundaţia „Heks” din Elveţia, iar ideea a fost preluată din Olanda unde astfel de evenimente sunt o tradiție.

Evenimentul va avea loc în data de 15 septembrie.

Articolul precedentÎncă un transport ilegal de persoane pe raza județului Covasna
Articolul următorVIDEO. Mizerie de nedescris după un weekend la picnic. Directorul Tega: „Nu îi înțeleg pe oamenii care lasă mizerie”