Vântul puternic a doborât mai mulți copaci noaptea trecută, iar pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină pentru degajarea acestora de pe drumurile din județ

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, slt. Marius Tolvaj a transmis că pompierii au intervenit în localitățile Întorsura Buzăului, Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc.

„La ora 03:27, un apel prin sistemul 112, anunța faptul că doi arbori sunt căzuți pe carosabil pe DN2D. Un echipaj din cadrul Secției Târgu Secuiesc a intervenit pentru degajarea acestora. Pe timpul intervenției echipajele au mai intervenit pentru degajarea a încă opt arbori căzuți. La ora 03:53, Pichetul de pompieri a fost solicitat pentru degajarea unor crengi căzute peste liniile de curent de pe o stradă din orașul Întorsura Buzăului. Echipajele Electrica au oprit furnizarea energiei electrice pe trei străzi până la finalizarea intervenției. La ora 07:50, un echipaj de descarcerare a intervenit pentru tăierea și degajarea în siguranță a unui brad a cazut pe strada Oltului din municipiul Sfântu Gheorghe”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

Până la ora 18:00, 15 județe, printre care și jumătatea de sud a județului Covasna se află sub avertizare Codul roşu de vânt puternic (viteze de peste 140 – 180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero), iar alte 24 de județe, printre care și jumătatea de nord a județului Covasna, se află sub atenționare Cod portocaliu.

Articolul precedentDigurile din județul Covasna au nevoie de expertiză de specialitate, pentru limitarea efectelor inundațiilor
Articolul următorAutocar TAM pentru spectatorii din Capitală care vor să vadă „Romacen – Vremea Vrăjitoarei”