O petiție pentru protejarea zonelor verzi și a pădurilor din vecinătatea izvorului public Honvéd dinspre Șugaș Băi a fost lansată recent, iar inițiatorii acesteia, printre care și ultraciclistul Bagoly Levente, solicită autorităților locale să aprobe investiții care garantează păstrarea zonelor verzi și a pădurilor în starea naturală, și totodată duc la dezvoltarea municipiului Sfântu Gheorghe.

Activiștii vor lansa și o campanie de strângere de semnături, care se va derula în zilele de 10 și 11 octombrie, între orele 11:00 și 18:00, în Piața Libertății din municipiu, dar și în piața din fața magazinului Șugaș, în aproprierea intrării de pe strada Grof Mikó Imre.

„Noi, semnatarii prezentei petiții, cerem ca amplasamentul programului de dezvoltare locală cu scop sportiv, educativ și distractiv adoptat prin decizia 284/2019-a Consiliului local să NU fie pe pădurile înregistrate ca pășuni de lângă Fântâna Honvéd. Cerem păstrarea stării naturale a zonei de lângă Fântâna Honvéd. În același timp, încurajăm conducerea orașului să aprobe investiții care garantează păstrarea zonelor verzi și a pădurilor, totodată dezvoltă orașul. Acceptarea cerințelor membrilor comunității este una dintre pietrele de temelie ale statului de drept. Vă rugăm să luați în considerare exigențele petiționarilor cetățenilor care semnnează această petiție”, se arată în textul petiției.

Săptămâna trecută, „Family Adventure Park”, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de dezvoltare a turismului în judeţul Covasna, ce vizează construirea unui parc de aventură pe o suprafaţă de peste 12 hectare între municipiul Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi, a fost contestat de mai mulţi activişti de mediu, care consideră că acesta va afecta habitatul animalelor şi plantelor şi va polua mediul înconjurător.

Aceştia au depus o plângere prealabilă la Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicitau revocarea hotărârii ce vizează realizarea obiectivului şi le solicitau autorităţilor locale să găsească o altă locaţie pentru amenajarea parcului.

Foto: Mesagerul de Covasna

Articolul precedentLa Sfântu Gheorghe va fi organizată o „Competiție a pălincilor”
Articolul următorFOTO. Peste 170 de participanți la Caravana SMURD „Fii pregătit!”