În prima zi de când și-au reluat activitatea, după mai bine de două luni în care au fost închise din cauza pandemiei, în cabinetele Policlinicii Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe au fost consultați 204 pacienți.

Managerul spitalului, Andras-Nagy Robert, a precizat miercuri, într-o videoconferință de presă, că în ultimele 4 luni au fost consultați aproape 16.500 de pacienți, majoritatea prin sistem de telemedicină.

„În data de 2 iunie am reluat activitatea în Policlinica spitalului, iar în prima zi au fost în total 204 consultații. În ceea ce privește activitatea în Ambulatoriu, în perioada 1 februarie – 31 mai, colegii noștri au efectuat în total 16.489 de cosultații, majoritatea, peste 80% dintre cazuri, au fost consultații la distanță, prin telemedicină (…) Restul de 20% au fost consultații făcute în cabinetele de cronici: Oncologie, Hematologie, Reumatologie, Psihiatrie, și așa mai departe, care au funcționat în această perioadă”, a declarat Andras-Nagy Robert.

În opinia sa, este important ca și în perioada următoare să se pună accent pe telemedicină, în cazul consultațiiilor care nu necesită neapărat deplasarea pacientului la cabinetul medical, dar pentru asta este nevoie și de o dezvoltare a infrastructurii IT.

„Nu în toate situațiile poți muta consultațiile în domeniul virtual. Întotdeauna discuția medic-pacient trebuie să fie hotărâtoare în sensul consultației efective, dar sunt situații, spre exemplu, în care medicul ca să stabilească un diagnostic are nevoie de niște investigații. În această situație nu are sens ca pacientul să vină la Policlinică fără acele investigații, și atunci se reprogramează, se stabilește o altă dată, dar consultația aceasta se face prin telefon. Deci, practic, se face o anamneză, o investigație clinică telefonică. Intenția noastră pe viitor este să ne folosim cât se poate de această posibilitate, în anumite situații bine gândite, definite și stabilite de către medic (…) Cred că în perioada următoare, un lucru deosebit de important trebuie să fie modul în care ne vom dezvola și din punct de vedere al infrastructurii IT, și nu doar în domeniul sanitar (…) cred că va fi important acest lucru și în alte domenii administrative”, a explicat managerul.

Cabinetele de Obstetrică-Ginecologie, Reumatologie, Medicină Internă, Hematologie, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie, Oncologie, Pediatrie, Diabetologie, Endocrinologie, Neurologie, Cardiologie, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică şi Psihiatrie Adulţi sunt primele care și-au reluat activitatea începând cu data de 2 iunie, urmând ca celelalte să fie  redeschise până la mijlocul acestei luni.

Articolul precedentCercetate pentru furt dintr-un magazin din Sfântu Gheorghe
Articolul următorLaboratorul de Radiologie și Imagistică și-a reluat activitatea la aproximativ 50% din capacitatea normală