Astăzi la rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Vlad Botoș, ultimul europarlamentar USR aflat în funcție. Acuzat de traseism și de lipsă de transparență după ce a refuzat în repetate rânduri să își facă public CV-ul, în vară așteaptă din nou să fie ales. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 

Vlad Botoș este candidatul Alianței Dreapta Unită pentru un nou mandat în Parlamentul European. Presa îl descria drept un „afacerist dubios, un tip fără substanță, doar din gargară, școlit la fabrici de diplome, traseist trecut prin patru partide“. A fost acuzat de traseism de-a lungul timpului pentru că, deși pe blogul personal susținea că drumul său în politică a început odată cu intrarea în USR, în realitate mai trecuse prin alte trei partide. În 2006 a devenit membru PNȚCD, iar apoi în 2012 a aderat la Forța Civică, partid înființat de Viorel Lis.

La scurt timp a trecut și prin PNL, din care a plecat doi ani mai târziu. S-a apărat de acuzațiile de traseism, spunând că, citez: „Nu sunt traseist. Nu am plecat niciodată dintr-un partid în altul pentru o funcție. Traseism, din punctul meu de vedere, înseamnă să pleci dintr-un partid în altul pentru a candida”. Controversată este și educația europarlamentarului, care susține că a terminat facultatea de drept la Universitatea privată Vasile Goldiș din Arad, implicată în mai multe scandaluri din cauza suspiciunilor că unele diplome de licență ar fi fost acordate în mod ilegal.

Un alt scandal în jurul lui Vlad Botoș a pornit după ce a fost acuzat că refuză să își publice CV-ul. De altfel, nici acum nu este public pe pagina Parlamentului European. În 2020 s-a ales și cu o plângere penală pentru fals în înscrisuri din partea unui fost coleg de partid.

Scandalurile cu colegii de partid au continuat, iar anul trecut mai mulți membri USR s-au revoltat după ce conducerea centrală a partidului a desemnat candidații pentru Parlamentul European, printre care și Vlad Botoș, fără să se consulte cu membrii din teritoriu. 

CE AVERE ARE VLAD BOTOȘ
-salariu de 7.760 de euro lunar
-diurnă și bani de transport în valoare de 156.609 euro pe an
-116.575 de euro în conturi
-datorii de 236.500 de euro
-tablouri și bijuterii în valoare de 42.000 de euro
-un teren de 252 de mp în Spania
-un studio în Năvodari, două apartamente și o casă în Spania
-o mașină
SURSA: declarație de avere 

Articolul precedentInfotrafic: Restricţii de circulaţie pe DN1 Ploieşti – Braşov şi pe A2
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET