Șase localități din județul Covasna vor intra începând de anul viitor în programul național de cadastrare a suprafețelor și imobilelor prin fonduri europene.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista cu cele 215 localități din România unde lucrările de cadastru vor fi acoperite începând cu anul 2020, printre acestea și localitățile Mocașa, Turia, Sânzieni, Boroșneu Mare, Hăghig și Bățani.

„Cadastrul gratuit pentru localitățile care intră în programul ANCPI începând cu 2020 va fi demarat, ca procedură, la finele acestui an, însă lucrările efective vor putea fi demarate la începutul lui 2020, la fel și finanțarea acestora. Agenția a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe”, scrie agrointel.ro.

Finanțarea serviciilor este asigurată prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), iar la proceduri poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate de ANCPI.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Articolul precedentRecipiente pentru deşeurile biodegradabile la mai multe blocuri din Sfântu Gheorghe
Articolul următorToate biletele pentru întâlnirea cu Nick Vujicic de la Sfântu Gheorghe, sold out!