„TEGA extinde colectarea şi transportul deşeurilor biodegradabile în Sfântu Gheorghe”, informează directorul Máthé László.

Compania de salubritate a început în acest an transportarea deșeurilor biodegradabile de la blocurile din zona Simeria, iar acum această metodă va ajunge şi la alte zone ale oraşului.

„În Simeria am implementat programul în două faze: mai întâi am colectat materialele biodegradabile de două ori pe săptămână, apoi am pus containere separate în fiecare punct de colectare, unul fiind special pentru acest scop”, a declarat directorul TEGA.

Acesta a mai spus că, în cazul caselor particulare din Sfântu Gheorghe, colectarea deşeurilor biodegradabile este excelentă, iar provocarea o reprezintă apartamentele de la blocuri, deoarece până acum nu exista posibilitatea de a colecta deșeurile care se descompun.

Toată materia organică se descompune: deșeuri de bucătărie, plante, legume, orice poate fi compostat. Máthé László a declarat că obiectivul nu este de a face serviciul mai scump cu 10-20 de lei anul viitor, ci doar atât cât este inevitabil să crească din cauza inflației, a creșterii prețurilor la carburanți și a creșterilor salariale.

Locuitorii de la blocuri care vor colecta separat deșeurile biodegradabile pot lua gratuit o găleată de la TEGA sau o pungă pentru colectarea ambalajelor selective. TEGA va anunţa în curând şi care vor fi exact blocurile afectate. Noile locații sunt planificate să fie: Aleile Muzelor, Sălciilor şi Sănătăţii, străzile Presei, Stadionului, Gábor Áron, Crângului, Fabricii, Nicolae Iorga, Kossuth Lajos, Pescarilor, Gödri Ferenc, Grof Mikó  Imre, Bem József și Császár Bálint, dar și Piața Mihai Viteazul.

Articolul precedentFocar de pestă porcină confirmat în județul Covasna. 37 de porci au fost eutanasiați
Articolul următorÎn 6 localități din județul Covasna intabularea devine gratuită