Activiştii de mediu din Sfântu Gheorghe organizează o nouă acţiune la izvorul public Honvéd dinspre staţiunea Şugaş Băi, acolo unde Municipalitatea intenţionează să construiască un parc de divertisment unic în ţară, şi îi invită pe cei care doresc să îi susţină în demersul lor de a determina autorităţile locale să găsească un alt amplasament pentru „Family Adventure Park”, să li se alăture şi să îmbrăţişeze copaci.

Organizatorul evenimentului este ultraciclistul Bagoly Levente, unul dintre iniţiatorii petiţiei pentru protejarea zonelor verzi, pentru care în ultimele săptămâni s-au strâns peste 1.000 de semnături, iar prin acţiunea care va avea loc la începutul lunii viitoare ecologiştii se alătură Marşului pentru Păduri pe care Greenpeace Romania, Agent Green și Declic îl vor organiza în data de 3 noiembrie, în centrul Capitalei.

1.200 de semnături. Atâția oameni s-au alăturat cauzei noastre de a spune nu! parcului de distracții imaginat în zona izvorului Honvéd. Atația oameni vor să nu fie complici la masacrarea pădurilor, care a luat un ritm alarmant în ultimii ani. Atâția oameni vor să păstrăm zona așa cum o cunoaștem și astăzi. Tocmai de aceea organizăm această mișcare, ca să cunoaștem împreună zona în care se vrea amplasat proiectul. Cu o îmbrațișare putem să înțelegem ce ne povestesc fagii vechi de sute de ani. La fel putem să le dăm de înțeles conducatorilor orașului nostru că pentru noi este importantă liniștea drumului care duce la Sugaș Băi. Nu foarte multe localități au o astfel de comoară în vecinătatea lor. Hai să o ocrotim. Împreună”, a scris ultraciclistul Bagoly Levente pe pagina de Facebook a evenimentului.

Acţiunea va avea avea loc duminică, 3 noiembrie, iar cei care doresc să se alăture acţiunii sunt aşteptaţi începând cu ora 12:00 în Piața Kálvin din Sfântu Gheorghe, de unde vor porni spre Izvorul Honvéd unde vor îmbrățișa copaci și vor face poze cu dronele.

Articolul precedentCovasna vrea stadion de fotbal prin programul „Euro2020”
Articolul următorCreştere cu 7% a virozelor respiratorii în județul Covasna. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă