Primăria orașului Covasna intenționează să construiască în viitorul apropiat un stadion de fotbal prin proiectul „Stadioane EURO2020”, în acest sens fiind deja depusă o cerere la Compania Națională de Investiții (CNI) și la Federația Română de Fotbal (FRF).  

Stadionul ar urma să fie construit pe o suprafață de aproximativ 3 hectare, pe terenul fostului poligon de tragere din localitatea Chiuruș, iar primarul stațiunii, Gyerő József spune că acesta este primul pas spre o colaborare cu Federația Română de Fotbal.

„Venim să colaborăm cu cei care ne propun un parteneriat, și am dori să le fim parteneri și celor de la Federația Română de Fotbal, dar din păcate nu avem un teren de fotbal. Avem proiecte, am depus o cerere, se află la CNI și la FRF, și vrem să construim pe poligonul dinspre Chiuruș un stadion prin proiectul „Stadioane Euro2020”. Prea mult despre acest proiect al meu nu am discutat până acum pentru că nu vreau să se interpreteze ca o promisiune. Deocamdată facem partea invizibilă, lucrăm doar noi iar alții nu știu de aceste lucrări. În zona respectivă avem un teren de vreo 3 hectare pe care putem să amplasăm stadionul, și am făcut niște foraje ca să vedem la ce înălțime este apa  freatică, pentru că și asta este o condiție, chiar dacă nu se vede. În momentul în care vom avea acest complex sportiv vom putea colabora și cu Federația Română de Fotbal”, a declarat edilul.

În ultima perioadă Primăria Covasna s-a implicat activ în promovarea și organizarea evenimentelor sportive, printre competițiile organizate în acest an, cu sprijinul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului Covasna şi Asociaţiei Fitness Tribe, numărându-se și prima ediție a Maratonului Visit Covasna, care a avut loc în data de 22 septembrie, evenimentul sportiv fiind o continuare a seriei de acţiuni iniţiate de autorităţile locale pentru dezvoltarea turismului și cu scopul de a mări vizibilitatea şi atractivitatea zonei.

Articolul precedentSepsi-SIC primeşte vizita echipei Galatasaray în EuroCup baschet feminin
Articolul următorÎmbrăţişează un copac! O nouă acţiune a ecologiştilor pentru protejarea pădurii Honvéd