Consiliul Județean (CJ) Covasna a votat săptămâna aceasta rectificarea bugetului propriu și a alocat suma de 4,1 milioane lei pentru lansarea procesului de achiziție a clădirii fostului Institut de Proiectări din municipiul Sfântu Gheorghe.

Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor spune că instituția pe care o conduce plănuiește extinderea sistemului instituțional, iar pentru atribuțiile care pe parcursul anilor au devenit din ce în ce mai complexe, este nevoie de locații operaționale adecvate.

„Ca prim pas, în noiembrie am luat o decizie de principiu, acum este în curs evaluarea clădirii, după care Comisia județeană va începe negocierile cu proprietarii, decizia finală va fi luată de consilierii județeni”, a declarat Tamás Sándor.

Acesta spune că se dorește aducerea instituțiilor proprii într-un mediu de lucru corespunzător, întrucât acestea funcționează în prezent în diferite locații ale municipiului Sfântu Gheorghe.

„Sistemul nostru de protecție al copilului se extinde din ce în ce mai mult, actualul sediu se dovedește a fi neîncăpător, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor funcționează și ea în două locații, iar arhiva Consiliului Județean Covasna este păstrată în patru locații. De asemenea, Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe a semnalat  faptul că nu are spații suficiente, are nevoie de locații pentru desfășurarea cursurilor de formare dar și săli pentru evenimente ”, a explicat președintele Consiliului Județean Covasna.

Articolul precedentVIDEO: Leo Grozavu înainte de Sepsi OSK – Universitatea Craiova: „Avem nevoie cu disperare de orice punct”
Articolul următorConcert „PlaCello”, cu Răzvan Suma și Ștefan Cazacu, la Sfântu Gheorghe