Întreținerea drumurilor județene în timpul sezonului rece va fi asigurată și în această iarnă de SC Drumuri și Poduri SA Covasna.

În lunile de iarnă, întreprinderea aflată în subordinea autorităților județene va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de unde vor porni utilajele atunci când condițiile meteorologice vor impune acest lucru.

Administratorul public al județului, Kovács Ödön, a precizat că autoritățile sunt pregătite pentru iarnă și în acest an.

„Bazându-ne pe experiența de mulți ani a societății, și în acest an am încheiat contract cu SC Drumuri și Poduri SA Covasna și sperăm că nici anul acesta nu vor fi dificultăți pe drumurile județene, așa cum nu am avut probleme nici în anii precedenți”, a spus Kovács Ödön.

La sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul Județean Covasna a semnat cu reprezentanții societății comerciale un contractul care are o valabilitate de jumătate de an, acesta fiind în vigoare începând cu luna noiembrie, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care condițiile meteo vor impune acest lucru.

Un singur tronson închis circulației până la primăvară

Și în acest an, autoritățile județene au anunțat că vor închide drumul județean care leagă localitățile Valea Crișului de Aita Medie, tronsonul nefiind unul intens circulat.

„În județul Covasna există un singur tronson de drum închis în lunile de iarnă. Și pe această cale atragem atenția conducătorilor auto că în perioada noiembrie-martie circulația este interzisă pe tronsonul DJ 121A, între Valea Crișului și Aita Medie, fiind vorba de pasul Vadas”, au mai transmis reprezentanții CJ Covasna.

Conform contractului încheiat pentru perioada 1 noiembrie și 31 martie, valoarea estimată a serviciilor de întreținere pe timp de iarnă este de 6,5 milioane lei. SC Drumuri și Poduri SA Covasna va asigura întreținerea pe timpul iernii a 260 km de kilometri de drumuri județene.

Numărul de contact al dispeceratului unde pot fi semnalate eventualele probleme apărute pe drumurile aflate în administrarea autorităților județene este: 0744 486 294.

Articolul precedentStarea drumurilor în județul Covasna
Articolul următorParadă pe motociclete de Moș Nicolae, cu daruri pentru copii, la Sfântu Gheorghe