În acest an, Moș Nicolae se urcă pe motocicletă și pornește pe străzile municipiului Sfântu Gheorghe pentru a le împărți copiilor cadouri.

Aproximativ 20 de motocicliști și-au „echipat” deja motoarele cu luminițe de Crăciun iar joi, 5 decembrie, de la ora 17:00, vor porni în paradă pe străzile orașului, și vor împărți 400 de pachete cu dulciuri.

„Este prima dată când organizăm așa. Am mai făcut astfel de acțiuni Atenție la motocicliști sau cea pentru copiii cu dizabilități, dar asta e prima acțiune de acest gen și am vrea să devină un obicei ca în fiecare an să le dăruim copiilor cadouri de Moș Nicolae. Ne-am gândit la 400 de pachețele cadou, nu știu câți copii vor veni dar sper să ne ajungă pachetele. Orice copil din Sfântu Gheorghe pe care îl vom găsi în Piața Libertății va primi cadou. Este un gest simbolic, vrem să putem face o bucurie. Sunt 20 de persoane care au zis că vin sigur, dar depinde și de vreme. Pentru miercuri-joi s-au anunțat ninsori și sunt unele persoane care probabil nu vor veni dacă e zăpadă, frig, polei”, ne-a spus organizatorul acțiunii, Mark Janos.

Pachetele vor conține bomboane pentru pomul de Crăciun și alte dulciuri de sezon

Potrivit acestuia, ideea i-a venit după ce a văzut pe internet că o Asociație din Statele Unite ale Americii organizează astfel de acțiuni.

„Ideea mi-a venit după ce am văzut pe internet că în America se face așa ceva, cu motociclete îmbodobite, cu pomi de Crăciun pe ele, și mi-a venit ideea să facem și noi. În România nu cred că s-a mai făcut așa ceva, dar la noi la sfântu Gheorghe va deveni un obicei. Mesajul nostru este ca toți părinții să-și aducă copiii, ca să le dăruim puțină bucurie. Îi așteptăm și pe copii cuminți și pe cei care poate au fost mai năzdrăvani”, a mai spus organizatorul.

Aceștia vor parcurge străzile principale ale municipiului Sfântu Gheorghe, pe traseul: str. Constructorilor – Lt. Păiuș David – 1 Decembrie 1918 – str. Kos Karoly – Gabor Aron – Spitalului – Stadionului – Vasile Goldiș – Grof Miko Imre – Piața Libertății, acolo unde vor fi împărțite aceste cadouri.

Articolul precedentAutoritățile județene sunt pregătite pentru iarnă
Articolul următorOff-road „Trophy Covasna”, pe urmele lui Moș Nicolae