Judecătoria Miercurea Ciuc a anulat săptămâna trecută amenda de 3.000 de lei aplicată de Jandarmeria Harghita vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert, pentru neanunțarea jandarmeriei despre organizarea lanțului uman la evenimentul organizat de Ziua Eroilor la cimitirul din Valea Uzului.

Decizia, care a fost pronunțată în data de 30 octombrie 2019, nu este definitivă și poate fi contestată de Jandarmeria Harghita în termen de 30 de zile de la data pronunțării.

„Soluția pe scurt: Admite plângerea contravențională formulată de petentul Grüman Róbert -Csongor în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, prin reprezentant legal. Anulează procesul-verbal seria JO nr. 0892141 din data de 11.06.2019 emis de intimat şi exonerează petentul de la sancţiunea aplicată”, se arată în decizia Judecătoriei Miercurea Ciuc.  

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Grüman Róbert a scris că hotărârea instanţei este „o victorie de etapă”, însă dublul standard continuă să fie valabil în România.

„Încă nu au fost traşi la răspundere cei care au profanat Cimitirul militar din Valea Uzului, dimpotrivă, ei au fost decoraţi”, a mai scris vicepreședintele CJ Covasna.

În data de 6 iunie, de Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în Cimitirul militar din Valea Uzului, după ce administrația locală a interzis accesul, iar alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului.

Articolul precedent90 de pomi fructiferi au fost plantați la Belin, „Pentru o comunitate mai verde”
Articolul următorHerman Rosner (ANAT): „E o chestiune de opțiune faptul că românii aleg concediile în străinătate”