Conducerea Palatului Copiilor și cea a Școlii Reformate din municipiul Sfântu Gheorghe au demarat o anchetă după ce în mediul online a fost distribuită o filmare în care se observă cum peste gardul celor două instituții care funcționează în aceeași curte sunt aruncate mai multe cornuri și cutii cu lapte.

Filmarea a fost făcută în data de 15 martie, cu ajutorul unei camere de bord a unei mașini, și distribuită pe pagina de Facebook „Sfântu Gheorghe cândva și în zilele noastre”.

„Mulți din oraș se plâng că acele cornuri pe care le primesc elevii nu sunt comestibile, cel puțin nu perntru cei obișnuiți cu o altfel de dietă. Pentru cei nevoiași, în schimb, ar fi comestibile. Dar în niciun caz nu este o soluție ca elevii să arunce pe stradă laptele și cornul primit, și mai ales nu peste gardul unei școli religioase. Acolo ar trebui să fie învățați (ca pe vremuri) de ce este important să prețuiască mâncarea și nu să o risipească… ar trebui colectate cu bună-credință și oferite celor nevoiași”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook „Sfântu Gheorghe cândva și în zilele noastre”.

VIDEO:

Conducerea Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe ne-a precizat că nu poate fi vorba despre copiii care frecventează această instituție întrucât aceștia nu beneficiază de programul „cornul și laptele”.

„Nu cred că sunt copii de la noi. În față, prima clădire a fost retreocedată, acolo funcționează Școala Reformată. Am văzut imaginile și de aceea spun că nu puteau fi de la noi, noi nu avem corn și lapte. În plus, noi avem activități după ora 14:00 (…), am fost acolo până la ora 16:00, și aveam copii de la carting, alți copii nu am avut. Am văzut pe stradă aruncate multe (cornuri – n.r) Și noi îi certăm mereu pe copiii, este totuși o mâncare și sunt foarte mulți copii care nu au nici măcar atât. Avem o cameră de supraveghere și o să verificăm, am rămas surprinși”, ne-a declarat Kerekes Jenő.

Conducerea Școlii Reformate ne-a precizat că a fost demarată o anchetă în acest sens și dacă se va stabili că este vorba despre elevi ai instituției, aceștia vor fi sancționați: „Nu putem spune absolut nimic, acum facem cercetări, până nu se clarifică situația nu pot spune nimic. În înregistrare nu se vede niciun copil. Trebuie să facem verificări, noi știm că în școala noastră nu a fost niciun elev, vom afla cine a fost în curte pentru că suntem împreună cu Palatul Copiilor. Nu se vede cine aruncă și chiar suntem supărați că se spune că sunt de la liceul nostru. Era 15 martie, iar de la ora 10 nu mai era nimeni în clădire, eu am plecat ultima la ora 13:00. Sigur vom lua măsuri dacă sunt elevii noștri. Vrem să știm adevărul, am început deja cercetările”.

Articolul precedentCutremur duminică dimineaţă la 38 de km de staţiunea Covasna
Articolul următorCinci jucători de la Sepsi OSK, convocaţi la echipele naţionale