Zeci de pachete cu alimente, produse pentru igiena personală, pături și ceai cald vor fi distribuite în acest sfârșit de săptămână de voluntarii și angajații Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, persoanelor nevoiașe.

Campania, care se va desfășura timp de 24 de ore, marchează „Ziua mondială a săracilor”, introdusă în anul 2017 de Papa Francisc, şi va avea loc pe 18 noiembrie.

Aproximativ 160 de voluntari și angajați ai Serviciului de Ajutor Maltez vor porni în căutarea persoanelor fără adăpost din Sfântu Gheorghe, cărora le vor oferi pături groase, ceai cald şi îi vor îndruma către adăpostul de noapte, unde aceştia pot beneficia de consultaţii medicale şi sprijin constant în vederea îmbunătăţirii condiţiei lor şi reintegrării în societate

„Dorim să facem 35 de pachete cu sendvișuri și prăjituri. În fiecare pachet vor fi câte două sendvișuri, vom face aproximativ 60-70 de brioșe și 50 de litri de ceai, din care aproximativ 35 de litri vom distribui celor care pleacă dimineața de la adăpost, iar restul îl vom împărți persoanelor fără adăpost pe stradă. De asemenea, vom împărți pături pentru cele 4-5 persoane care încă nu intră în adăpostul de noapte, iar duminică, la sediul Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe vom organiza și un prânz pentru persoanele fără adăpost, care vor primi o masă caldă și un desert”, a explicat coordonatorul voluntarilor, Székely Róbert.

Tot în cadrul campaniei, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, voluntarii vor vizita câteva familii cu mulţi copii și posibilităţi materiale reduse din județul Covasna,  dar și pe pacienţii internaţi în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, pe care nu îi vizitează nimeni, şi persoanele vârstnice de la Căminul pentru bătrâni „Zathureczky Berta” din municipiu, care vor primi pachete cu alimente şi produse de igienă.

„Vom merge în localitățile din jurul orașului Sfântu Gheorghe, la Valea Crișului, Vâlcele, Ghidfalău și Arcuș. Vom vizita aproximativ 30 de familii și vom distribui pachete cu produse de igienă atât pentru femei, cât și pentru bărbați: gel de duș, săpun, pastă de dinți, un mic prosop, deodorant, spumă și lamă de ras pentru bărbați și produse pentru igiena intimă pentru femei”, a mai explicat Székely Róbert.

Programul complet al campaniei de 24 de ore (17/18 noiembrie)

0:00 – Începerea campaniei de 24 de ore la sediul Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, după care o echipă pornește cu pături și ceai cald în căutarea persoanelor fără adăpost din oraș.

3:00 – Pregătirea sendvișurilor și coacerea prăjiturilor pentru pachetele de dimineață

7:00 – Predarea pachetelor cu sendvișuri și prăjituri oamenilor fără adăpost în fața Adăpostului de noapte.

9:00 – Sfântă Liturghie- Biserica Romano-Catolica Sfântu Iosif

10:00-13:00 – Colectarea alimentelor din donaţii în fața Bisericii Reformate Centrale, care vor fi distribuite nevoiașilor care aparțin de acea parohie.

11:30 – Slujbă și prânz pentru persoanele fără adăpost la sediul Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe

12:00-14:00 – Pregătire pentru masa de prânz împreună cu copiii din cartierul Őrkő pentru familiile lor în sala de sport a Centrului Social (lângă școală).

13:00 – Împărțirea pachetelor de prânz și pachetelor de alimente pentru familii, bătrâni nevoiași și pentru oamenii fără adăpost.

15:00 – Împărțirea pachetelor de alimente pentru familiile numeroase

16:00 – Vizitarea bătrânilor internați la Spitalul de Urgență dr. Fogolyán Kristóf. Tot în acest timp vizitarea bătrânilor de la Căminul Zathureczky Berta.

Voluntarii noștri vor împărți pachete de igienizare corporală.

17:00-19:00 – Colectarea alimentelor din donaţii în fața bisericii Krisztus Király, care vor fi distribuite nevoiașilor care aparțin de acea parohie.

20:00 – Vizionare de film pentru oamenii fără adăpost- Adăpostul de noapte

21:00 – Pregătirea sendvișurilor pentru ziua următoare

Toți cei care doresc să sprijine această acţiune vor putea face donaţii în punctele de colectare ce vor fi amplasate în faţa bisericilor sus-menționate. Pe lângă colectarea alimentelor de bază din donaţii, vor fi amplasate puncte de măsurare a tensiunii și a glicemiei.

Articolul precedent100 de ani de la Marea Unire, la Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe
Articolul următor800 de copii din județul Covasna vor primi Prima Carte pentru acasă