Programul pilot „Fiecare copil merită o poveste” aduce resurse și formează profesori pentru creșterea calității educației preșcolare în județ.

Asociația OvidiuRo continuă parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna pentru creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate prin implementarea, la nivel județean, a programului pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste”.

800 de copii din mediul rural din județ vor primi, până la finalul acestui an, Prima Carte, iar în grădinițele din cele mai defavorizate comunități din județ vor fi amenajate centre de bibliotecă, pentru a încuraja cititul împreună cu cei mici – acasă și la grădiniță.

Marți, 20 noiembrie, Asociația OvidiuRo va susține mai multe întâlniri în cadrul programului, respectiv o sesiune de training pentru profesori din învățământul preșcolar – metodiști și responsabili de cercuri metodice care, pe bază de voluntariat, vor deveni ei înșiși formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului, pentru toți cei 450 de profesori de învățământ preșcolar din județ.

„Sunt convins că prin acest proiect pe care îl implementăm în parteneriat cu Asociația OvidiuRo va crește calitatea educației preșcolare în județul nostru și vom asigura resurse utile/ materiale didactice auxiliare în grădinițele din zone defavorizate ale județului”, declară prof. Kiss Imre, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

Sesiuni de citit cu copiii

La nivelul fiecărui județ, programul „Fiecare copil merită o poveste” presupune, pe lângă formarea de profesori formatori, sesiuni de citit cu copiii, amenajarea centrelor de bibliotecă – și alte activități conexe: întâlniri de lucru cu profesorii, vizite și ateliere cu copiii și părinții în comunitățile din județ în care OvidiuRo a avut intervenții prealabile, dar și întâlniri cu directorii de școli și cu bibliotecarii din județ.

La nivel național, până la finalul anului 2019, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, OvidiuRo va implementa un mix de intervenții constând în 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare, formarea unui număr de 35.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii folosind cărți ilustrate, inclusiv un kit de literație pentru fiecare profesor și distribuirea a 260.000 de cărți ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte”.

 

Articolul precedentZiua Mondială a Săracilor – donare de alimente în Sfântu Gheorghe
Articolul următorExerciţiu al ISU Covasna în colaborare cu ISU Braşov