În cadrul anului tematic „Anul Elevilor”, începând cu 18 iulie, Piața centrală din Sfântu Gheorghe va răsuna în fiecare săptămână pe ritmuri speciale.

În cadrul acestei inițiative vor urca pe scena de piatră din Piața Centrală mai multe orchestre, formații şi artişti a căror identitate este determinată în primul rând de ritmuri. Obiectivul vizat este de a umple cu viață Piața centrală pe perioada verii și totodată de a-i conferi un ritm, de a conecta elevii, şi nu numai, la situații noi printr-o sonoritate modernă.

În același timp, odată cu sosirea vacanței de vară, elevii ies din ritmul lor obișnuit, însă seria de evenimente intitulată „Vară ritmată la Sfântu Gheorghe” le va oferi atât elevilor, cât și oricărui locuitor al orașului, un sistem cu o atmosferă plăcută pentru serile de vară lipsite de evenimente.

Potrivit tradiției anilor precedenți, evenimentele organizate în municipiul Sfântu Gheorghe vor fi organizate și în acest an în jurul unei tematici bine definite. Seria de concerte care urmează să aibă loc va fi cu adevărat specială datorită faptului că elevii vor avea ocazia de a lua parte după placul lor la spectacolele de pe scenă, fie ca organizatori, fie ca participanți la diferitele activități desfășurate înainte de concertele respective.

Concerte în Piaţa Centrală

Primul artist care va urca pe scenă va fi José Almar din Argentina, care joi, pe 18 iulie, de la ora 19:00, va interpreta ritmuri argentiniene de tango la chitară. El va fi urmat în săptămânile viitoare de o formație neconvențională: în realizarea proiectului SzájArt din Ungaria, campionul de beatbox Dömötör Tamás și tamburul vocal al lui Péter Szondi formează o armonie excelentă cu vocea lui Krisztina Simon. Numărându-se printre cele mai bune formații de percuție din lumea întreagă, formația Talamba, laureată a Premiului Artisjus, va aduce în orașul nostru un repertoriu variat al genurilor muzicale, cântând la instrumente de percuție rare şi fascinante.

Cursanții școlii de tobe „learn2drum” din Sfântu Gheorghe vor urca de asemenea pe scenă cu o producție remarcabilă: își vor folosi instrumentele ca fond muzical al unei animații. Ultimii interpreți ai verii vor cânta nu numai de dragul urechilor ci și ai ochilor noștri: sub mâinile lui Ádám Julcsi din Miercurea Ciuc vor răsuna ritmuri vocale de tobă, în timp ce vom putea admira spectacolul jonglerului cu foc Török Csongor.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Articolul precedentAu fost semnate primele cinci contracte StartUp Now din Covasna
Articolul următorSepsi OSK joacă vineri în primul meci al primei etape din noul sezon