Merită demarată o afacere și în județul Covasna – acest lucru este demonstrat de Programul StartUp Now derulat de Consiliul Județean Covasna.

În cadrul programului cei 40 de câștigători ai Concursului planurilor de afaceri beneficiază fiecare de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 40.000 euro. Primele cinci contracte de subvenție au fost  deja semnate, urmând ca restul de 35 de concurenți să semneze documentele până la data de 16 iulie.

„Încă un pas concret spre realizare” – a arătat, președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, care i-a felicitat pe câștigătorii concursului. „Cei care au idei creative, vor să muncească, pot și merită să-și construiască un viitor și în județul Covasna, cu acest sprijin financiar își vor putea lansa propria afacere” – a punctat președintele CJ. Acesta a atras atenția asupra obstacolelor birocratice, având în vedere că procedurile nu se simplifică în România, ci, din contră, hârțogăria se dublează o dată la cinci ani, dar, în același timp, a încurajat viitorii antreprenori să facă acest pas pentru că merită, iar personalul din administrația publică județeană va acorda toată asistența necesară.

Printre noii antreprenori  sunt persoane care, prin înființarea unui workshop creativ pentru copii, își realizează visul la care speră de 15 ani, o altă persoană a prezentat o nouă concepție pentru utilizarea cartofilor secuiești, iar alta ar aduna producătorii locali sub o platformă comună, pentru a-și putea valorifica produsele.

Prin proiectul StartUp Now, derulat în Regiunea Centru, 400 de persoane din regiune au fost ajutate să își dezvolte competențele antreprenoriale, iar cele mai bune planuri de afaceri primesc o finanțare nerambursabilă de 40.000 euro – 178 mii lei fiecare.

Proiectul cu finanțare UE, derulat în șase județe, este implementat în parteneriat de către Consiliul Județean Covasna, Loop Operations și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

 

Articolul precedentAu fost publicate rezultatele repartizării computerizate la liceu. Cea mai mică medie de admitere în județul Covasna – 2,41
Articolul următorVom avea o vară ritmată la Sfântu Gheorghe!