Poliţia Locală Sfântu Gheorghe va începe controale privind respectarea acestui regulament al Primăriei.

Conform regulamentelor locale privind buna gospodărire pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe, fiecare proprietar de locuinţă (apartament la bloc sau casă de locuit) are obligaţia de a se îngriji de curăţenia din faţa locuinţei / sediului.

Primăria Sfântu Gheorghe asigură prin contractul cu societatea de salubritate TEGA, pe lângă curăţenia tuturor străzilor din oraş, şi curăţenia trotuarelor principale mai ales din zona centrală a oraşului, însă restul zonelor intră în sarcina proprietarilor.

Pentru că odată cu venirea primăverii, nivelul de praf este în continuă creştere, Primăria Sfântu Gheorghe face astfel un apel la locuitori să înceapă curăţenia de primăvară în acest sens. Aici este vorba despre praful şi nisipul rămas în urma iernii, dar şi zonele verzi din jurul blocurilor care în cele mai multe cazuri sunt neîngrijite şi murdare.

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe va demara în curând mai multe controale pe raza oraşului pentru a verifica respectarea acestor măsuri, urmând ca în primă fază să aplice avertismente celor care nu se conformează, iar mai apoi inclusiv amenzi conform regulamentelor locale.

Cu această ocazie, vă reamintim de programul Primăriei de înfrumuseţare a zonelor verzi, prin care Asociaţiile de proprietari pot solicita materiale în valoare totală de maxim 1.500 de lei, din care 80% va fi achitat de municipalitate.

Articolul precedentVoluntari ai Serviciului de Ajutor Maltezi din Sfântu Gheorghe, prezenți la VW 2019
Articolul următorRecompensă oferită pentru prinderea balaurului din Sfântu Gheorghe