Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă pe termen nelimitat, începând de sâmbătă, accesul vizitatorilor la secţia de Neonatologie, urmând ca săptămâna viitoare și în restul secțiilor programul de vizite să fie suspendat, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi infecţii respiratorii acute, anunţă conducerea unităţii medicale.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de infecții acute și riscul de răspândire în cadrul pacienților, din data de 8 februarie 2020 se suspendă accesul vizitatorilor pe termen nelimitat în Spitalul de Urgență Sfântu Gheorghe la secția de Neonatologie (…) Este o măsură de prevenție pentru că numărul virozelor a crescut, nu în mod alert, dar a crescut, astfel că pentru ocrotirea pacienților internați, mai ales a celor de la Neonatologie și Pediatrie, am luat această decizie (…) Din fericire nu am avut niciun deces cauzat de gripă, dar au fost și sunt în continuare pacienți internați. Am avut mai mult prezentări la Urgență, iar în rândul populației a crescut numărul virozelor”, ne-a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert.

Potrivit acestuia, începând de luni programul de vizite va fi suspendat și în restul secțiilor unde sunt internați pacienți adulți.

În ultimele zile, numărul virozelor respiratorii în județul Covasna a crescut semnificativ, fiind înregistrate cu peste 800 de cazuri mai multe față de săptămâna precedentă, potrivit datelor Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Medicul epidemiolog Santa Ferenc, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Covasna, a precizat că în ultimele zile s-a observat o creștere și în cazul pneumoniilor, iar numărul virozelor respiratorii a crescut de la 2.439 săptămâna trecută, la 3.267 în ultimele zile.

În ceea ce privește gripa, la începutul săptămânii au fost confirmate 11 cazuri noi, majoritatea (7) la pacienți din Sfântu Gheorghe, două cazuri în Sita Buzăului, și câte un caz în localitățile Micfalău și Întorsura Buzăului.

Articolul precedentÎmpreună identificăm principalele probleme ale orașului – Chestionar adresat locuitorilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorAu început înscrierile pentru arbitri însoțitori la SGCoD14