Spitalul Județean de Urgență „dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe continuă campania de informare a cetăţenilor pe diferite teme legate de sănătate, „Bine de știut!”, demarată în urmă cu ceva timp în mediul online.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Spitalului Județean vorbesc despre beneficiile vitaminei C în sezonul rece și oferă informații despre alimentele cele mai potrivite din care organismul uman își poate extrage necesarul zilnic din acest nutrient.

Redăm mai jos câteva lucruri „Bine de știut” despre vitamina C:

„Albert Szent-Györgyi a extras vitamina C din ardei.

Unul dintre efectele benefice ale vitaminei C este faptul că ajută la protejarea celulelor organismului de așa-zișii radicali liberi, datorită efectului său antioxidant. Cercetările au arătat că reduce riscul de a dezvolta cancer. Îmbunătățește absorbția fierului și poate reînnoi rezervele de vitamina E ale organismului.

Studiile au arătat că dacă sunteți rănit fizic, rănile vă vor vindeca mult mai repede, oasele rupte se vor vindeca mai repede, iar mușchii se vor recupera în mai puțin timp, datorită vitaminei C.

Legume și fructe care conțin Vitamina C

Puteți cumpăra suplimente de vitamina C, dar încercați să vă extrageți necesarul zilnic din legume și fructe.

Spanac, pătrunjel, broccoli, ardei și roșii, conopidă, varză de Bruxelles, varză, dovleceii și citricele au cel mai mare conținut de vitamina C.

Una dintre cele mai importante vitamine de care ai nevoie toamna este vitamina C. În zilele reci, umede, cu vânt, trebuie să vă pregătiți corpul, pielea și sistemul imunitar, pentru care vitamina C este esențială.

Majoritatea oamenilor consideră că cele mai bogate surse de vitamina C sunt citricele, lămâile și portocalele. Desigur, conțin 53 mg de vitamina C la 100 de grame, așa că merită să le luați. Cu toate acestea, cătina are un conținut mult mai ridicat (114-1550 mg / 100 g), și la fel și ardeiul verde (aproximativ 100 mg / bucată) și cel roșu (aprox. 340 mg / bucată).

De ce ar trebui să consum mai multă vitamina C în sezonul rece?

Necesarul zilnic de vitamina C pentru adulți este de 75-90 mg. Cu toate acestea, pe timpul iernii, puteți consuma o cantitate mai mare, mai ales dacă ați răcit sau aveți gripă, deoarece vă poate reduce semnificativ timpul de recuperare. Vitamina C este un puternic antioxidant, sporește rezistența organismului și acțiunea altor vitamine și stimulează funcția globulelor albe din sânge.

Cine ar trebui să consume mai mult vitamina C?

Fumătorii, deoarece organismul lor are nevoie de mai multă vitamina C pentru a neutraliza radicalii liberi nocivi cauzate de țigări. De asemenea, ar trebui să creșteți aportul dacă mâncați puține legume, mâncați alimente pe o parte sau aveți o problemă cu absorbția de vitamina C”, scriu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență într-o postare pe Facebook.

 

Articolul precedentActivități de educație ecologică în școlile din jurul sitului Oituz-Ojdula
Articolul următor7 noi staţii de autobuz noi la Târgu Secuiesc. Una a fost deja vandalizată