Elevi și preșcolari din localitățile covăsnene Brețcu, Oituz și Mărtănuș au participat în perioada 21-25 octombrie la o serie de activități de educație ecologică în cadrul proiectului „Elaborarea Planului de Management al sitului Natura 2000 Oituz-Ojdula”, lansat de Asociația Vinca Minor în parteneriat cu Ocolul Silvic Privat Breţcu.

Proiectul este unul amplu, cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, iar tema principală a activităților la care au participat elevi ai claselor I-IV și V-VIII a fost biodiversitatea și protecția sitului Oituz-Ojdula.

Nu este singura activitate de acest gen organizată în cadrul proiectului. Reprezentanții Asociației Vinca Minor au transmis că vor fi realizate evaluări ale valorilor naturale (speciile şi habitatele) ale ariei protejate, dar și un studiu socio-economic în comunitățile din apropierea ariei protejate, iar pe baza activităţilor va fi elaborat un plan de management al ariei protejate.

Tot în cadrul acestui proiect, zilele trecute a avut loc prezentarea filmului „Aria protejată Oituz-Ojdula Natura 2000”, realizat de Rec-Cont film production, la solicitarea Asociației Vinca Minor și a Ocolului Silvic Privat Brețcu. Filmul, care a fost proiectat și la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, a fost realizat ca parte a planului de management a ariei protejate Ojtoz-Ozsdola Natura 2000 și poate fi vizionat și accesând link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=XcQBOJu0GxM

Articolul precedentFilme noi la Cinema Arta Sfântu Gheorghe
Articolul următorVitamina C în sezonul rece – Informații „bine de știut” de la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe