Fostul preşedinte al lui FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, s-a decis să revină în fotbal, la mai bine de un an de la despărţirea de echipa din Moldova.

După discuţii cu mai multe cluburi atât din Liga 1, cât şi din Liga 2, Şfaiţer a ales Sepsi OSK, fiind convins de seriozitatea clubului din Sfântu Gheorghe. Un cuvânt greu de spus l-a avut şi fostul său jucător de la Botoşani, Hadnagy Attila, care este directorul general al lui Sepsi.

Fostul preşedinte al FC Botoşani a fost prezentat oficial la noul club joi dimineaţă, într-o conferinţă de presă.

Miercuri după amiază, Cornel Şfaiţer împreună cu Attila Hadnagy şi patronul Dioszegi Laszlo au fost la baza de pregătire, o bază modernă, cu trei terenuri de fotbal şi unde se construieşte noul stadion. Este vorba de un stadion modern, cu peste 8.000 de locuri acoperite, care va fi inaugurat în octombrie 2020.

„Am acceptat propunerea dânşilor, pentru că am văzut la Sepsi nişte oameni extraordinari, un grup deosebit care a reuşit performanţe într-un timp relativ scurt. Aşa cum am început eu pionieratul la Botoşani prin muncă, acelaşi lucru s-a petrecut şi aici într-un timp foarte scurt şi au reuşit lucruri extraordinare, am văzut un loc propice pentru performanţă în viitor.

O să facem totul cu paşi mărunţi, ca să reuşim performanţă împreună. Ştiţi foarte bine că ceea ce am făcut până acum am făcut din pasiune, din dragoste pentru fotbal. Este o pasiune a mea, pe lângă business. Nu vreau să îmi neglijez nici business-ul pentru că sunt om de afaceri în primul rând. Asta am făcut şi la Botoşani şi îmi doresc să facem lucruri frumoase şi aici”, a spus Cornel Şfaiţer.

Muncă de convingere timp de două luni

„De două luni suntem în discuţii cu domnul Şfaiţer. Ne doream un om care să ştie tainele fotbalului românesc şi eu cred că experienţa lui şi onestitatea şi modestia ne-au convins să mergem pe drum împreună. Vine ca manager în cadrul clubului nostru şi sper că o să fie încă un pilon de susţinere. Cu cât mai mulţi piloni de susţinere, clubul este mai important şi mai puternic. Sperăm că tot ceea ce a făcut la Botoşani, poate realiza şi aici.

Sperăm că vom fi un club respectat şi un club care să aibă un cuvânt de spus. Vrem să arătăm că nu am ajuns în play-off din greşeală sperăm că vom ajunge şi la anul. Vrem să ne ajute în relaţia cu federaţia, cu presa, cu jucătorii. Poate să facă multe pentru că are o experienţă mult mai mare decât avem noi”, a spus patronul clubului Sepsi, Laszlo Dioszegi.

Hadnagy: „Am avut multe de învăţat de la el şi cu siguranţă voi mai avea”

„Este o zi specială pentru mine şi sunt foarte bucuros că în sfârşit l-am convins pe domul Cornel Şfaiţer, cel care m-a convins să ajung la FC Botoşani să vină lângă noi. Mă bucur că un om extraordinar cum este Cornel Şfaiţer, un om de fotbal, cu experienţă, ştie totul, care a dus FC Botoşani în cupele europene şi în Liga 1, pentru că dacă nu era el, Botoşaniul nu vedea niciodată aceste performanţe, a venit lângă noi.

Mă bucur că am reuşit să-l aducem lângă noi pentru că noi suntem la început de drum, nu avem experienţa lui şi nici nu avem cum să o avem. Eu mă bucur că voi fi în umbra lui şi că voi avea ce învăţa de la el. Am avut multe de învăţat de la el şi cu siguranţă voi mai avea. De foarte mult timp vorbesc cu el să vină aici şi mă bucur că a venit în familia noastră”, a declarat şi Attila Hadnagy.

Articolul precedentDuminică va fi „Cea mai frumoasă zi” pentru persoanele cu dizabilități din Sfântu Gheorghe
Articolul următorPeste 200 de vizitatori în prima zi de „Porţi deschise” la ISU Covasna