Fundația Creștină Diakonia din Sfântu Gheorghe organizează duminică, 15 septembrie, un nou eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, care vor avea posibilitatea să fie plimbate cu motocicletele, scopul acțiunii fiind acela de a le oferi o experiență unică, plină de adrenalină.

La fel ca în edițiile trecute, o coloană de motociclete va transporta persoanele cu dizabilităţi, pornind din faţa „Casei Irisz” din Sfântu Gheorghe, pe un traseu de aproape 20 de kilometri, până în localitatea Ariuşd, unde va avea loc o slujbă religioasă, iar înainte de întoarcerea în oraș participanții vor servi câte o porție de gulaş la ceaun.

„Anul acesta suntem la a 5-ea ediţie! Ca noutate, anul acesta, pe lângă tinerii de la Casa Irisz vor participa şi persoanele cu dizabilităţi din zona Târgu Secuiesc, înscrise în programul Este nevoie și de tine!, sub coordonarea preotului reformat Bardócz Csaba din Icafalău, comuna Cernat (…) În ceaun se găteşte tocăniţa, feliem kürtőskalács-ul. Vă aşteptăm cu drag să facem de neuitat această zi pentru toţi participanţii!”, au transmis reprezentanții Fundației Creștine Diakonia.

Ajunsă la cea de a 5-a ediție, acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociaţia Culturală „László Ferenc” din Ariuşd şi cofinanţată de Fundaţia „Heks” din Elveţia, iar ideea a fost preluată din Olanda unde astfel de evenimente sunt o tradiție.

Articolul precedentMai sunt două săptămâni pentru înscrierea rezerviștilor voluntari în Armata României
Articolul următorVIDEO. Cornel Şfaiţer este noul manager al lui Sepsi OSK