Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC, a câştigat miercuri seară meciul din etapa a doua a grupelor EuroCup Women împotriva puternicei echipe Galatasaray Istanbul.

Singura echipă din România care evoluează în Cupele europene în ultimii ani, echipa din Sfântu Gheorghe a condus meciul de la un capăt la altul, impunându-se în final cu 78-62 (20-10, 22-21, 21-14, 15-17).

Galatasaray venea în Arena Sepsi din postura de mare favorită în Grupa E a competiţiei, fiind câştigătoarea EuroCup de două ori, în 2009 şi în 2018, dar şi câştigătoarea Euroligii de baschet feminin în 2014.

Sepsi însă a început meciul perfect, punând o diferenţă de 10 puncte încă din primul sfert, avans pe care echipa l-a mărit constant, intrând în ultimul sfert cu un avantaj de 18 puncte. Echipa turcă a încercat să recupereze pe final, însă campioana României a rămas concentrată la miza partidei şi a învins în final la o diferenţă de 16 puncte.

Cele mai multe puncte pentru Sepsi au fost marcate de Krisi Givens şi Andra Mandache (câte 13p), urmate de Annemarie Gödri-Părău cu 12p şi nou-venita Shae Marie Kelley cu 11p, care a reuşit şi 10 recuperări, fiind singura jucătoare de la Sepsi cu double-double.

Pentru Sepsi-SIC urmează o deplasare în Suedia unde va juca cu Lulea pe 31 octombrie, în etapa a treia a Grupei E a EuroCup Women.

Articolul precedentCreştere cu 7% a virozelor respiratorii în județul Covasna. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă
Articolul următorAu început înscrierile pentru Festivalul Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe