Ajuns la cea de-a 17-a ediție, Festivalul Cârnaților se va desfășura sâmbătă, 16 noiembrie, în Sala mică de sport din Sfântu Gheorghe, la eveniment fiind așteptați participanți din toată ţara.

„Parada Cârnaților este cel mai vechi festival gastronomic din regiune. Experiența din ultimii ani demonstrează că, pe lângă echipele participante, tot mai mulți sunt cei care sunt interesați și vin la acest eveniment, motiv pentru care anul acesta încurajăm grupurile de prieteni, firmele sau familiile să formeze echipe și să participe la această competiție și să se bucure de atmosfera aparte a paradei cârnaților”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert.

Prima ediție a Paradei Cârnaților a fost găzduită de Hotelul Park din Sfântu Gheorghe în urmă cu 16 ani, iar de atunci competiţia s-a dezvoltat şi şi-a tot mutat locaţia, ajungând din nou în Sala Sporturilor din strada Vânătorilor.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, unul dintre iniţiatorii acestui festival, a subliniat că se promovează cârnații preparați după rețeta tradițională secuiască, având ca ingrediente piper, usturoi și boia, dar organizatorii rămân deschiși unor idei inovatoare, specialităților altor regiuni.

Bagoly Miklós, președintele ASIMCOV, a reamintit faptul că ideea organizării Paradei cârnaţilor în judeţul Covasna a fost inspirată de festivalul de la Békéscsaba din Ungaria. „Festivalul se axează pe tradiția tăierii porcului, cel mai important lucru pentru noi este faptul că, prin acest eveniment, această tradiție a fost transmisă din generație în generație”, a spus Bagoly Miklos.

Condiţii de înscriere în concurs

La concurs se pot înscrie echipe formate din 4 persoane ale unor primării, organizații neguvernamentale, firme, precum și persoane fizice, până la data de 8 noiembrie, prin completarea formularului de înscriere de pe pagina Facebook a evenimentului (AICI) sau prin telefon la 0371381054.

Taxa de înscriere este de 300 lei/echipă şi include: 1 masă, 1 față de masă, 1 castron din plastic, 10 kg carne, șorțuri, 1 un sac de gunoi menajer, 15 m membrană, banderole și 6 bilete de intrare pentru „suporteri”. Echipele vor asigura condimentele și ingredientele (în afară de carne). Este interzisă aducerea de acasă a cărnii sau a preparatelor din carne și folosirea acestora ca decorație. Echipa câștigătoare va participa anul viitor la Festivalul Cârnaților din Békéscsaba.

Articolul precedentVictorie istorică pentru Sepsi-SIC cu Galatasaray Istanbul în EuroCup
Articolul următorDirecția Agricolă Covasna susține că respectarea Ordinului 119 ar însemna desființarea a 2/3 din fermele din județ