Zeci de turişti aflaţi la sfârşit de săptămână la Comandău au trăit clipe de coşmar. Un vagon al garniturii de mocăniţă care circulă pe traseele din jurul comunei s-a răsturnat, cu tot cu călători.

Din fericire, doar o singură persoană a ajuns la spital, însă incidentul ridică semne de întrebare în ce priveşte siguranţa turiştilor care circulă pe această linie.

Totul s-a întâmplat sâmbătă după amiază. Garnitura a pornit din comuna Comandău, pe traseul spre zona de pădure Holum. Garnitura era compusă din locomotiva cu aburi şi două vagoane. La mică distanţă de staţia de plecare, unul din vagoane a sărit de pe şine. Nu s-a răsturnat şi a fost repus pe şine, cu un dispozitiv special de ridicare. Trenul şi-a continuat drumul.

„Eram, cred, câte zece oameni, în fiecare din cele două vagoane. La un moment dat, în mers, unul dintre vagoane a sărit de pe şine din nou, s-a înclinat şi s-a răsturnat. Unul dintre noi a ajuns la spitalul din Sfântu Gheorghe, dar suntem toţi plini de vânătăi”, spune Sânziana Negru, unul dintre călători. Medicii care au examinat victima accidentului au stabilit că loviturile puternice la picior se pot vindeca şi fără internare.

Inspectoratul Poliţiei Judeţene Covasna încearcă să refacă filmul evenimentelor, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă.

Linia de mocăniţă este administrată de o societate cu sediul în Criscior, judeţul Hunedoara. Aceeaşi societate administrează alte linii ferate pe ecartament îngust la Brad, la Abrud şi la Moldoviţa. Costul unei călătorii pe linia turistică de la Comandău este de 15 lei pentru o persoană, dus-întors. Mecanicul de tren a refuzat să comenteze cele întâmplae şi circumstanţele în care a decis să îşi continue drumul, după prima deraiere a vegonului.

Articolul precedentRestricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc
Articolul următorPeste 100 de tineri așteptați la tabăra de vară „Proiectul de țară – România mea”