Centrul de Agrement Pădureni aflat în subordinea Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna organizează în perioada 19-25 august o nouă ediție a taberei de vară „Proiectul de țară – România mea”, un eveniment de tineret cu participare internațională, adresat elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani, care provin din comunitățile istorice românești.

Ajunsă la cea de a IV-a ediție, tabăra va găzdui în acest an aproximativ 120 de tineri, care timp de 7 zile vor avea ocazia să se împrietenească, să afle despre specificul zonelor în care trăiesc, dar și despre istoria României.

„DJST Covasna își propune dezvoltarea și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru tineri. În acest an, tabăra se adresează tinerilor care manifestă interes față de apartenența la origini și valori identitare comune, și își  propune să dinamizeze turismul școlar covăsnean și național prin dezvoltarea conceptului de tabere educaționale care vor promova și valorile de patrimoniu natural și cultural al zonei”, au transmis organizatorii.

Termenul limită pentru înscrierea la tabăra de vară „România mea” este 15 august, iar aplicanții  care doresc sa participe trebuie să urmeze o formă de învățământ (clasele V – XII); să fie apți din punct de vedere medical; să aibă acordul scris al părinților și să nu fi participat la alte tabere organizate de Ministerul Tineretului și Sportului sau de Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret în anul 2019.

Înscrierea se realizează în baza completării unui formular tip, care poate fi descărcat de pe site-ul DJST Covasna. Tot acolo, aplicanții pot găsi lista documentelor necesare înscrierii, și pot afla care sunt criteriile de selecție.

Costul privind cazarea, masa, serviciile și materialele celor 120 de tineri beneficiari ai taberei va fi suportat de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Articolul precedentUn vagon de mocăniţă, plin de turişti, s-a răsturnat la Comandău
Articolul următorElevii și studenții covăsneni neinteresați să lucreze în vacanța de vară