O femeie în vârstă de 49 de ani din comuna Barcani beneficiază de protecția polițiștilor covăsneni după ce în weekend și-a reclamat concubinul, un bărbat de 41 de ani, pentru că a agresat-o fizic.

Potrivit IPJ Covasna, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, și nu se va mai putea apropia în perioada următoare de locuința pe care o împărțea cu concubina sa.

„La data de 24 noiembrie a.c., în jurul orelor 16:20, polițiștii au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că o femeie a fost agresată fizic de către concubinul său (…) A fost emis un ordin de protecție provizoriu (…) prin care s-au dispus ca obligații evacuarea temporară din locuință și interzicerea apropierii la mai puțin 150 de metri față de concubină”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Din data de 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu valabil 5 zile. Ordinul de protecţie se emite atunci când se constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică.

Un raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna întocmit la începutul acestui an relevă că în 2018 au fost înregistrate peste 280 de infracţiuni din sfera violenţei domestice, la solicitarea victimelor fiind emise de către instanţele judecătoreşti 35 de ordine de protecţie.

Articolul precedentA început semnarea contractelor de subvenţionare. Fermieri din Covasna finanțați de Ungaria
Articolul următorLeo Grozavu (Sepsi OSK): „Mi-e rușine de mine că trebuie să vorbesc despre domnul Colțescu”