Fundația Pro Economica a anunțat demararea semnării contractelor de subvenţionare cu câştigătorii proiectelor din cadrul Programului de Dezvoltare Economică din județele Covasna, Harghita și Mureș, finanţat de statul ungar.

În cadrul apelului de proiecte destinat celor trei județe, fermierii au putut solicita subvenţii în valoare de cel mult 15.000 de euro fiecare, cu o contribuţie proprie de 25%.

Seria evenimentelor de semnare a documentelor cu aplicanţii din județul Harghita a început săptămâna trecută la Ditrău. În judeţul Mureş lansarea semnării contractelor a avut loc joi, la Deda, iar cea din judeţul Covasna a avut loc vineri, la Bodoc.

Astfel de evenimente vor fi organizate în perioada următoare în 30 de localităţi, câştigătorii proiectelor urmând să fie anunţaţi prin e-mail sau mesaje SMS despre locul unde urmează să se deplaseze pentru semnarea contractului.

Dintr-un total de 5.293 de proiecte depuse în urma apelului lansat în cadrul Programului de dezvoltare economică, vor primi finanțare un număr de 4.929 de fermieri, 80% dintre beneficiari fiind persoane fizice, iar restul firme.

Atragerea subvenţiilor de la Ministerul Ungar va putea începe încă din acest an

Bugetul total al programului este de aproximativ 20 de miliarde de forinți (60 milioane de euro). După semnarea contractului, beneficiarii au sarcina de a comanda echipamentul solicitat de la furnizor, de a achita aportul propriu, și mai apoi de a încărca pe platforma online a Fundaţiei cererea de plată împreună cu documentele de achiziţie.

Reprezentanţii Fundaţiei va verifica documentele, urmând ca în cazul în care acestea sunt în regulă, subvenţia să fie virată direct în contul furnizorului pentru achiziţionarea echipamentului selectat.

Fermierii pot înainta solicitările de plată până la data de 31 ianuarie 2020

Plăţile se derulează fără întrerupere, prin Ministerul Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior şi vor fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie.

Prioritate în cadrul Proiectului au avut fermierii cu vârste sub 40 de ani şi cei care s-au aliat în cooperaţii, iar în cazul celor care aveau datorii fiscale sau nu dispuneau de teren propriu, cererile au fost respinse.

Solicitanţii pot afla dacă li s-a acordat subvenţia pentru proiectele depuse de pe site-ul Fundaţiei, www.proeconomicaalapitvany.ro.

 

Articolul precedent3 răniți în două accidente rutiere produse în weekend în județul Covasna
Articolul următorUn bărbat din Barcani nu va mai dormi acasă în următoarele zile, după ce și-a agresat concubina