Trei evenimente rutiere au avut loc luni dimineaţă în primele ore de iarnă din acest sezon în judeţul Covasna.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna informează că la această oră (12:00), pe raza județului nu sunt semnalate drumuri sau tronsoane de drum cu circulația blocată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Pe raza întregului județ se circulă în condiții de iarnă, polițiștii sunt în teren și acționează pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii de evenimente rutiere, iar drumarii acționează pentru asigurarea viabilității drumurilor.

Circulația a fost îngreunată pentru scurt timp pe DN 11 în zona localității Oituz, unde un autocamion a derapat și a ajuns în șanț. Acesta a fost scos în afara carosabilului, nereușindu-se repunerea sa în circulație, astfel că la această oră circulația se desfășoară pe ambele sensuri.

Pe DN 12, între Sfântu Gheorghe și Chilieni, un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului după ce, din cauza vitezei neadaptate, șoferul a pierdut controlul și a intrat în derapaj. O singură persoană a fost rănită ușor în urma acestui eveniment.

La Covasna conducătorul unei autoutilitare nu a putut opri în condiții de siguranță, tot din cauza vitezei neadaptate, și a accidentat o minoră de 14 ani care se angajase în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni. În urma evenimentului minora a suferit leziuni ușoare.

Tot din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, în Stațiunea Covasna, conducătoarea unui autoturism a derapat și a intrat cu mașina în gardul unui imobil, la Coșeni a avut loc o tamponare între două autovehicule, iar în zona Comandău remorca unui autovehicul a ajuns în șanț, după ce conducătorul auto nu a adaptat viteza și a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă.

Conduceți cu prudență și cu o viteză redusă și adaptată în permanență la condițiile meteo-rutiere și de trafic și folosiți cu preponderență frâna de motor, pentru a evita derapajul.

Articolul precedentLocuitorii din Sfântu Gheorghe au donat, cu mic, cu mare, de Ziua Mondială a Săracilor
Articolul următorExperiență – Educație – Cultură. Educație culturală cu metode non-formale