Primăria municipiului Sfântu Gheorghe organizează prima conferinţă de prezentare a proiectelor câştigătoare de burse pentru studenţii din anii terminali, acordate de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Evenimentul este deschis publicului larg şi va avea loc luni, 26 noiembrie, de la ora 14 în amfiteatrul Universităţii Sapientia din Sfântu Gheorghe (str. Ciucului nr.50, vizavi de Electrica).

În cadrul conferinţei, bursierii vor prezenta proiectele câştigătoare ale sesiunii din acest an.

Este vorba despre 10 bursieri, dintre care 9 vor fi prezenţi la conferinţa de prezentare şi vor prezenta proiectele conform programului de mai jos.

În fiecare an Consiliul Local Sfântu Gheorghe acordă burse la care pot aplica studenți care – deși nu sunt din Sfântu Gheorghe –, se află în faza de pregătire a tezei de licență, masterat sau doctorat în anul universitar curent, iar subiectul ales are utilitate locală, sau au efectuat cercetări despre municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv dacă rezultatele cercetării pot fi transpuse în administrație sau în vreun domeniu de dezvoltare al municipiului Sfântu Gheorghe. Studenții cu domiciliul în Sfântu Gheorghe pot aplica indiferent de subiectul cercetării lor.

Valoarea burselor depinde de nivelul studiilor, astfel cei care se pregătesc pentru lucrarea de licență primesc 300 de lei lunar timp de 4 luni, cei care își finalizează studiile de masterat beneficiază de 500 de lei lunar, iar cei care se pregătesc pentru disertația de doctorat primesc burse în valoare de 1.000 de lei lunar pentru o perioadă de 4 luni.

 

Articolul precedentAproape 300 de covăsneni au fost încadrați în muncă în luna octombrie
Articolul următorPârtiile de schi de la Șugaș Băi și Covasna se vor deschide în curând