Au început pregătirile pentru punerea în funcțiune a pârtiilor de schi din stațiunile Șugaș Băi și Covasna, astfel că în curând turiștii vor putea practica sporturi de iarnă în mai multe zone din județ.

În acest an, în stațiunea Șugaș Băi au fost montate două tunuri de zăpadă artificială suplimentare, iar cele două pârtii de schi vor fi puse în funcțiune odată ce temperaturile vor scădea sub -5 grade. Turiștii se vor putea bucura de cele două pârtii, una cu o lungime de 560 de metri, și cea de-a doua, de 250 de metri, ambele cu un nivel de dificultate medie, fiecare dispunând de instalație de teleschi și nocturnă.

„Am pus pe poziții tunurile de zăpadă și așteptăm frigul. Acum dispunem de patru tunuri mobile, astfel că dacă am avea temperaturi sub -5 grade, în două zile pârtia mică ar fi gata de folosit. Pentru a putea face zăpadă cât mai repede, anul acesta am mai primit două tunuri de la o societate, ni le-au dat în comodat, însă deocamdată vremea este foarte capricioasă, frigul încă nu ține suficient. Pe turiști îi așteaptă aceleași facilități ca și anul trecut, prețurile și programul rămân neschimbate. O dată exactă când se va putea schia la Șugaș Băi nu pot să dau, am început în schimb să montăm patinoarul din centrul orașului Sfântu Gheorghe, suntem în curs de montare, apoi vom porni și instalația de făcut frig. Lucrurile merg pe făgașul normal și sper ca până la finalul săptămânii viitoare să avem gheață”, a precizat directorul Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele sportive și de agrement ale municipiului Sfântu Gheorghe, Bodor Lorand.

Tarifele și programul de funcționare rămân neschimbate

Și în acest an se va putea schia pe pârtiile din stațiunea Șugaș Băi de luni până joi, între orele 15:00 și 20:00, vineri între 15:00 și 21:00, iar sâmbătă şi duminică de la 09:00 până la 21:00, urmând ca în vacanţa de iarnă să se menţină programul de weekend pe tot parcursul săptămânii.

Prețul unui bilet este de 4 lei, iar persoanele cu vârste sub 18 ani, cele de peste 60, dar și cele cu dizabilități beneficiază de reducere.

Cea mai mare pârtie din județul Covasna va fi deschisă la mijlocul lunii decembrie

Cu două tronsoane, unul de 400 metri lungime, cu un grad de dificultate uşor, şi altul de 1.000 de metri lungime și grad de dificultate mediu, pârtia de schi „Lorincz Zsigmond” este cea mai mare din județul Covasna. Aceasta va fi deschisă pe data de 17 decembrie, iar în funcție de condițiile atmosferice turiștii vor putea practica aici sporturi de iarnă până pe data de 31 martie 2019.

„Vom avea program de vacanță care va fi probabil valabil în perioada 22 decembrie – 13 ianuarie, cu excepția zilelor din programul special. Deci practic, în momentul în care copiii intră în vacanță vom ține deschis de dimineața până seara. Biletele pentru ambele tronsoane costă 3 lei, abonamentele în intervalul orar 10:00-15:00 vor costa 24 de lei / persoană, iar în intervalul orar 15:00 – 21:00 vor costa 34 de lei / persoană. Nu avem tarif diferențiat pentru schiatul nocturn, am văzut că în alte locuri se practică. Avem și abonamente de o zi, în intervalul orar 10:00 – 21:00, pentru care turiștii vor scoate din buzunar 47 de lei / persoană, dar și abonamente de weekend, la prețul de 66 de lei / persoană, cu precizarea că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50% la tarif și biletul de urcare. Copiii sub 6 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiează de gratuitate, elevii şi studenţii sub 25 ani dar şi pensionarii beneficiează de asemenea de o reducere de 50% din tarifele de urcare și abonamente”, a precizat primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

Patinoar artificial, la baza pârtiei de schi

Potrivit acestuia, în 2017 orașul Covasna a primit cadou de la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe un patinoar mobil artificial, care va fi montat în acest an la baza pârtiei, și va fi funcțional pe toată perioada în care se va putea schia.

„Suntem în faza de licitare a unei unități de alimentare din incinta refugiului montan aflat la baza pârtiei de schi, sper că vom avea un câștigător și acea persoană să asigure servirea cu băuturi calde, va fi un loc unde oamenii se vor putea încălzi, cu acces la toalete în interiorul încăperii. Ca o noutate, anul acesta vom pune în funcțiune un patinoar mobil artificial, pe care l-am primit anul trecut de la Sfântu Gheorghe, numai că era deteriorat când ni l-au cedat, așa că l-am trimis la reparat. Acum ne-a fost adus înapoi și sper să putem să îl montăm, să îl punem în funcțiune până pe data de 17 decembrie, astfel încât să pornească împreună cu pârtia de schi”, a explicat Gyerő József.

Sursa foto: Sepsi ReKreativ

Articolul precedentStudenţii bursieri din Sfântu Gheorghe îşi vor prezenta proiectele
Articolul următorPoliţiştii covăsneni, sancţiuni de peste 350 de mii de lei în prima jumătate a acestei luni