În luna octombrie a acestui an, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna au fost încadrate în muncă 299 persoane.

Din totalul persoanelor angajate în luna octombrie, majoritatea (110) sunt tineri cu vârste sub 25 de ani. 82 dintre persoanele încadrate în muncă au peste 45 de ani, 43 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, iar 51 au vârste cuprinse între 25 și 35 de ani.

Potrivit AJOFM Covasna, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 162 provin din mediul urban, iar 137 persoane sunt din mediul rural.

„Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe au studii liceale (142), fiind urmate de cele cu studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (123). 18 persoane au studii superioare, iar 11 studii  primare. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 246 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, transmite conducerea AJOFM Covasna.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 10 luni ale acestui an, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.623 persoane.

Articolul precedentAJOFM Covasna organizează, în premieră, bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi
Articolul următorStudenţii bursieri din Sfântu Gheorghe îşi vor prezenta proiectele