Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe are un nou director medical după ce mandatul dr. Antal Álmos, medic primar obstetrică-ginecologie, s-a încheiat în data de 1 iunie, după aproape 9 ani în această funcție.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, în cadrul conferinței lunare Info Județean care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

„Vreau să îi mulțumesc domnului dr. Antal Álmos pentru munca de director medical pe care a depus-o încă de la preluarea Spitalului de către Consiliul Județean Covasna în 2010. Pe 1 iunie această activitate s-a încheiat, însă ca și medic rămâne în spital. Poziția de director medical  urmează să fie scoasă la concurs”, a declarat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Roşu Mátyás este medic primar radiolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe din 1990, iar de 11 ani este șef al secției de Radiologie-Imagistică medicală.

„Am câteva idei de reorganizare în interiorul spitalului, pentru o mai bună comunicare între colegi. Acum am primit și ceva bani de la Consiliul Județean și trebuie să achiziționăm niște aparatură radiologică, deocamdată asta mă interesează mai mult. Acum am început să evaluăm, ca să vedem ce aparatură trebuie să cumpărăm ca să digitalizăm secția. Pentru mine ar fi foarte important și mi-ar plăcea să avem un aparat de mamografie pentru depistarea cancerului de sân, pentru că nu avem la ora actuală, și sper să reușim în acest an. Vom achiziționa în mod sigur un aparat de radiologie digitală și un ecograf mai performant decât ceea ce avem acum. Ne gândim și la un computer tomograf performant cu care să facem anumite investigații pe care la ora actuală nu avem posibilitatea să le facem cu actualul computer care nu este atât de performant”, ne-a declarat directorul medical interimar, dr. Roşu Mátyás.

Articolul precedentPeste 30 de covăsneni au ajuns la spital cu mușcături de căpușă în ultima săptămână
Articolul următorAproape 20 de tone de margarină şi unt expirate, donaţie pentru Biserica penticostală din localitatea covăsneană Vâlcele