Mai multe produse alimentare, respectiv unt şi margarină, cu durata de valabilitate depăşită au fost descoperite de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna pe raza localităţii covăsnene Vâlcele.

Potrivit DSVSA Covasna, produsele au fost trimise Bisericii penticostale din Vâlcele în data de 1 iunie, sub formă de donaţie din străinătate şi au fost distribuite populaţiei din localităţile Vâlcele, Hăghig, Araci și Hetea.

În data de 01.06.2019 a ajuns în localitatea Vâlcele, sub formă de donație din străinătate, un transport de 7.042 kg margarină vegetală, 5.172 kg grăsime vegetală (cremă RAMA), 5.396 kg unt și 1.896 kg haine și încălțăminte. Personalul DSVSA Covasna s-a deplasat la mai multe case strângând o parte din produsele enumerate mai sus, constatând faptul că aceste produse alimentare erau expirate încă din data de 05.05.2019, iar consumul acestora poate periclita sănătatea consumatorilor”, se arată într-un comunicat al DSVSA Covasna.

Potrivit aceleiaşi surse, inspectorii DSVSA Covasna au luat legătura cu Instituția Prefectului Judeţului Covasna, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, primăria Vâlcele și postul de poliție Vâlcele, şi s-au deplasat la fața locului pentru strângerea şi neutralizarea de urgenţă a cantităţii de produse alimentare expirate distribuite populaţiei.

Ancheta este în curs de desfășurare.

Articolul precedentSpitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe are de la 1 iunie director medical interimar
Articolul următorAproape 90 de tone de hârtii şi cartoane, colectate de şcolile şi grădiniţele din Sfântu Gheorghe