În ultima perioadă polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat acțiuni și controale ce au vizat verificarea respectării prevederilor legale în domeniul sistemelor de securitate și asigurării pazei la obiectivele de interes economic de pe raza județului.

Scopul activităților este acela de a preveni comiterea de fapte de tâlhărie comise asupra persoanelor care efectuează operațiuni cu valori monetare sau a personalului de pază, asigurarea respectării cadrului legal de către societățile specializate de pază, sisteme tehnice de alarmare, dispecerate de monitorizare a alarmelor, precum și de către societățile asigurate cu pază proprie, prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului societăților cu capital privat sau de stat.

Pe lina asigurării pazei, oamenii legii verifică respectarea prevederilor legale în materie, inclusiv sub aspectul existenței planului de pază și folosirea de personal calificat și atestat potrivit normelor în vigoare. Cu ocazia verificărilor polițiștii efectuează și instruiri ale personalului de pază aflat în serviciu, în  vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție a acestora.

Pe linia protecției electronice a locurilor de manipulare, păstrare și depozitare a valorilor monetare polițiștii verifică, printre altele, modul de intervenție în cazul unor alarme la efracție, precum și modul de asigurare a valorilor monetare. De asemenea, se verifică și mijloacele auto folosite la transportul efectiv al valorilor.

Peste 500 de obiective au fost verificate în prima parte a anului

În prima parte a acestui an, polițiștii au făcut verificări la 566 de obiective de pe raza județului, printre care: 21 de unități bancare, peste 180 de instituții de interes public, 18 stații de comercializare a produselor petroliere, 38 de bancomate, 28 de săli și incinte de exploatare a jocurilor de noroc.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, 12 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor legale de către agenții de securitate.

Având în vedere apropierea sărbătorilor Pascale, în luna aprilie polițiștii desfășoară activități din sfera celor circumscrise mai sus și în cadrul planului de acțiune ”Safety Cash”, întocmit la nivel național. Scopul îl reprezintă prevenirea și combaterea infracționalității specifice derulării operațiunilor cu numerar în condiții de siguranță, în contextul preconizării creșterii volumului de masă monetară tranzacționată în această perioadă.

Articolul precedent1 Mai la Şugaş Băi, Outsider Music Fest şi Tombolă la Zilele Sfântu Gheorghe
Articolul următorCurs de pregătire pentru Transylvanian BBQ Festival