Ciolan cu aromă secuiască, sos barbecue de afine, cartofi copți la cuptor și salată de varză – acesta a fost meniul delicios pregătit miercuri de către echipele și persoanele interesate înscrise la primul concurs internațional oficial, în cadrul cursului de gătit și de formare a arbitrilor care a avut loc la Sfântu Gheorghe.

După conferința de presă care a avut loc pe Terasa Big Papa din reședința de județ, participanții au avut ocazia să guste din această specialitate culinară, al cărei mod de preparare fiind însușită de ucenici de la experți recunoscuți la nivel internațional.

Esența cursului este ca echipele care se înscriu la Transylvanian BBQ Festival să fie pregătite perfect pentru a participa la prima competiție internațională. Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, a spus: „Evenimentul din 17-19 mai este o provocare pentru noi. Până acum la concurs s-au înscris 19 echipe din 8 țări, printre altele, și din Statele Unite ale Americii. Acest mare interes se datorează și faptului că am fost înscriși în Calendarul competițional internațional oficial al Kansas City Barbecue Society (KCBS), ceea ce înseamnă că este pentru prima dată când în România va avea loc o astfel de competiție. Obiectivul nostru este să atragem cât mai mulți turiști în județ și să le oferim programe interesante. Și cu acest eveniment adăugăm o nouă pată de culoare în șirul evenimentelor turistice din județ.”

Participanții cursului au avut ocazia să dobândească cunoștințe teoretice și practice pe parcursul preparării pieptului de vită, a spetelor și coastelor de porc și a cărnii de pui. La sfârșitul conferinței de presă, cheful restaurantului Big Papa Terrace, Falvai János, a recomandat meniul BBQ, oferit spre vânzare joi, după ora 12, pentru toți cei interesați. Pe lângă meniul BBQ ce poate fi servit mâine pe Big Papa Terrace, organizatorii asigură intrare gratuită la evenimentul din luna mai.

Articolul precedentSistemele de securitate și paza bunurilor verificate de polițiștii covăsneni
Articolul următorPeste 270 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Covasna