Nu doar oamenii au nevoie de ajutor. Sunt situații în care viețile animalelor sunt în pericol, iar pompierii fac tot ce le stă în putință să le salveze pe micile viețuitoare.

Salvatorii covăsneni au intervenit în acest an pentru salvarea mai multor animale aflate în primejdie. Câini, pisici, berze, iepuri, cai, și chiar și un pui de urs căzut într-o fosă septică, și care până la urmă s-a eliberat singur, după ce pompierii i-au pus „la îndemână” o scară. Orice viață contează și toate cazurile au fost tratate cu maximă seriozitate, la fel ca cele în care sunt implicate persoane.     

„În acest an au fost 10 situații de acest fel la noi în județ: cai, pisici, câini, iepuri, berze și chiar un pui de urs. În cele mai multe cazuri, caii cad în fose septice sau în canale, iar pentru a-i extrage, colegii mei utilizează furtunurile din dotare, se solicită și un buldoexcavator pentru  extragerea animalelor în siguranță. Am avut și situații cu pisici rămase în copaci, sau iepuri care ajung pe acoperișul sau terasele blocurilor, unde am fost nevoiți să folosim autospeciala pentru salvări de la înălțimi. Un caz aparte a fost la Biborțeni anul acesta, când un pui de urs a rămas blocat într-o groapă, sau într-un canal, iar colegii mei au intervenit prompt și au pus o scară în canal. Puiul de urs a ieșit singur și nevătămat și s-a întors în mediul lui natural”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

În primele 10 luni ale acestui an, echipajele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna au fost solicitate să intervină la peste 3.700 de cazuri, dintre care 2.850 situaţii de urgenţă, potrivit unui bilanţ al instituţiei.

Foto: Arhiva ISU Covasna

Imagine

Articolul precedentISU Covasna: „Cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor sunt instalaţiile electrice defecte şi coşurile de fum”
Articolul următorCel mai devotat voluntar al ISU Covasna, premiat de Ziua Internațională a Voluntariatului